Bărbaţi înarmaţi au atacat poliţia federală în “patria cartelurilor de droguri”. Peste...

Bărbaţi înarmaţi au atacat poliţia federală în “patria cartelurilor de droguri”. Peste 20 de persoane au murit

0
DISTRIBUIȚI

Mexico Drug War

Bărbaţi înarmaţi au atacat poliţia federală în şase oraşe din statul mexican Michoacan (vest), provocând în total moartea a 22 de persoane, a anunţat astăzi Ministerul de Interne, informează Mediafax. „În prezent, numărăm doi membri ai poliţiei federale şi 20 de criminali ucişi şi 15 răniţi”, a anunţat într-un comunicat Comisia naţională de securitate a Ministerului de Interne.

În mai, Guvernul mexican a promis să menţină mii de militari în această regiune, unde activează carteluri de droguri violente, până la reinstaurarea păcii.


Ministrul de Interne, Miguel Angel Osorio Chong, a organizat o reuniune între forţele de securitate naţionale şi oficialii locali din capitala statului, Morelia, pentru a discuta despre un val de crime care a determinat mai multe oraşe să creeze grupuri de autoapărare. Aproximativ 4.000 de militari, precum şi 1.000 de poliţişti federali au fost mobilizaţi în această perioadă, potrivit oficialilor. Osorio Chong a declarat că militarii vor pleca doar atunci când condiţiile de securitate se vor ameliora şi când Guvernul acestui stat va fi în măsură să facă faţă singur.

Michoacan a fost primul stat care a primit militari pe teritoriul său, atunci când fostul preşedinte Felipe Calderon a decis să mobilizeze zeci de mii de soldaţi în ţară pentru a lupta împotriva cartelurilor de droguri, în 2006. Acestea din urmă există de decenii în acest stat situat în vestul ţării. Ele cultivă marijuana şi mac şi fabrică aici droguri sintetice în laboratoare improvizate, pe care le exportă în Statele Unite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.