Eroii zilelor noastre: bărbatul care a făcut înconjurul pământului în scaun cu...

Eroii zilelor noastre: bărbatul care a făcut înconjurul pământului în scaun cu rotile pleacă din nou în călătorie. Cum va fi condus

0
DISTRIBUIȚI

Turneu_govasigo_2006_muntii_alpi

După ce a devenit recordman mondial și după ce a făcut înconjurul pământului în scaunul cu rotile, fiind primul din lume care a realizat acest lucru, lugojeanul de Cartea Recordurilor pleacă duminică în al doilea turneu ca lungime din viaţa sa. Vasile Stoica a rulat în scaunul de persoană cu dizabilități locomotorii 36.0000 de kilometri între 1998 – 1999, iar acum vrea să ajungă în cel mai Nordic punct al Europei, după un  traseu de 11.000 d ekilometri.

Vasile Stoica este Cetăţean de onoare al Lugojului şi are un record mondial pentru cea mai lungă distanţă efectuată cu un fotoliu rulant în 24 de ore.


Mai exact, în 2001, Stoica a parcurs în fix o zi 132 de km, în California, la College of the Canyons. El are şase turnee mari în care a parcurs nu mai puţin de 70.000 de kilometri în scaunul cu rotile.

Sportivul lugojean în vârstă de 43 de ani va pleca duminică, 28 iulie, la ora 10.00, în turneul de 11.000 km în fotoliul rulant până în Capul Nord, cel mai nordic punct al Europei. El a primit de la Consiliul Judeţean suma de 3.000 de euro de care mai avea nevoie pentru a realiza această călătorie.

Startul în cursă va fi unul festiv. La ora 9.30, zeci de bicicliști lugojeni au anunțat că vor să îl conducă pe concetățeanul lor. Adunarea se va face duminică la ora 9.30 pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, iar plecarea va fi la ora 10.00. Traseul este Casa de Cultură – Brediceanu – Pod de beton – Universitate – Timişoarei – până la sensul giratoriu al centurii, de la Coştei.  Expediţia lui Vasile Stoica va dura între două și trei luni, în funcţie de condiţiile meteo şi va însuma 11.000 de km. Lugojeanul va pleca din Lugoj spre Timişoara, apoi va urma traseul Ungaria-Slovacia-Polonia-Lituania-Letonia-Estonia-Finlanda-Norvegia-Suedia-Anglia-Belgia-Olanda-Germania-Cehia-Austria-Ungaria-România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.