Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara se închide pentru reparaţii. Vezi de când...

Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara se închide pentru reparaţii. Vezi de când se redeschide traficul

1
DISTRIBUIȚI

aeroport timisoara terminal 1

Lucrările care se efectuează la pistă sunt lucrări de reparaţii curente. ”Prin desfăşurarea acestui tip de lucrare de reparaţie se au în vedere trei categorii importante: structuri rutiere aeroportuare (reparaţii ale suprafeţei de beton, colmatări de rosturi şi aşternerea unui strat de mixtură asfaltică), instalaţii electrice şi de balizaj luminos (repoziţionarea sistemului de balizaj, funcţie de fazele lucrării), marcaje şi inscripţionări (marcarea balizajului de zi conform reglementărilor aeronautice). Lucrările au fost începute în octombrie 2012 cu lucrări urgente de reparaţii ale suprafeţei betonului înainte de începerea sezonului rece, pentru a preveni degradarea accelerată la cicluri de ingheţ/dezgheţ. În 2013 au fost organizate trei etape de lucrări asftel organizate încât, în condiţii de siguranţă a zborului să se opereze zborurile planificate, iar timpul de închidere a operaţiunilor de trafic să fie cât mai scurt”, a declarat Dan Idolu, directorul Aeroportului timișorean.

Acţiunea lucrărilor de reparaţii a avut în plan desfăşurarea în trei faze, respectiv trei perioade de timp consecutive: 15 iunie – 24 iulie, 25 iulie – 24 august, 24 august (ora 20.00) – 1 septembrie a.c (ora 17.00).


”Ce-a de a treia fază este programată să se desfăşoare între 24 august (ora 20.00) – 1 septembrie  (ora 17.00), lucrările de reparaţii ale pistei cuprinzând o porţiune din centrul pistei, de aproximativ 800 m. Demararea lucrărilor în ce-a de-a treia fază presupune închiderea pistei şi implicit a operaţiunilor de zbor de pe Aeroportul Timişoara”, a mai spus Idolu.

Potrivit reprezentanților principalei aerogări din vestul României, aeroportul va fi închis începând de sâmbătă, 24 august, de la ora 20.00, până duminică,  1 septembrie, la ora 17.00, iar în acest interval cursele aeriene vor fi redirecţionate pe aeroportul din Arad.

Traficul aerian  va suferi mici modificări. Companiile Wizz Air şi Carpatair sunt singurele care îşi vor menţine cursele şi orele nemodificate. Compania Lufthansa va avea doar o cursă pe zi, de luni până duminică, faţă de trei câte sunt în prezent, cu destinaţia Munchen (Germania). Tarom va opera trei curse pe zi cu destinaţia Bucureşti şi retur, de luni până vineri, o singură cursă pentru aceeaşi destinaţie, faţă de două câte sunt acum, sâmbătă, 31 august, iar duminică, 1 septembrie, vor fi două curse spre Bucureşti şi retur. Cursa charter spre Heraklion (Grecia) va decola, luni, 26 august, de pe aeroportul din Arad cu o oră mai târziu faţă de cea stabilită pe aeroportul din Timişoara (la ora 12.00), iar charterul de Antalya (Turcia) va decola joi, 29 august, de pe aeroportul Arad, la ora 21.00, faţă de ora 15.50, când ar fi trebuit să plece de la Timişoara.

 

Stanici

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.