Motivul pentru care protestatari pentru Roşia Montană au fost ameninţaţi că li...

Motivul pentru care protestatari pentru Roşia Montană au fost ameninţaţi că li se vor pune bombe

8
DISTRIBUIȚI

protest rosia montana biciclete timisoara

O nouă zi de proteste în Piaţa Unirii, împotriva exploatării de la Roşia Montană. În această seară, protestatarilor li s-au alăturat şi 30 de biciclişti, care au pornit în jurul orei 19.00 într-un marş prin oraş, înarmaţi cu steaguri cu Roşia Montană şi pancarte pe care scria „Curaj România!” sau „Legea distrugerii Roşiei Montane, nu în numele meu”. Cei câţiva manifestanţi care au rămas în Piaţa Unirii, în timpul protestului pe biciclete împotriva proiectului de la Roşia Montană, au avut parte, însă, de câteva suprize neplăcute din partea unor timişoreni, care i-au certat de ce au scris pe unul din afişe „Jos capitalismul”. „Vreţi să ne întoarcem în comunism sau vreţi anarhie?”, a întrebat o timişoreancă.


Deşi unul dintre manifestanţi a încercat să explice că ei nu doresc întoarcerea la comunism, lucrurile au degenerat, iar un alt bărbat i-a ameninţat că în cazul în care mesajul nu va dispărea de pe imensul afiş din Piaţa Unirii până a doua zi „o să vă pun trei bombe”. Iar un alt timişorean nemulţumit i-a certat pe protestatari pentru că nu dau jos afişele de pe statuie.

Protestul a reînceput, însă, după ora 20.30, când bicicliştii s-au întors în Piaţa Unirii strigând „Uniţi salvăm Roşia Montană”. Acesta a fost şi momentul în care ceilalţi manifestanţi care au rămas în piaţă s-au dezmeticit şi au început să fluture steaguri cu Roşia Montană şi să fredoneze acest slogan, acompaniaţi de un trompetist. Florin Arhire, unul dintre protestatari, ne-a declarat că în fiecare joi, timişorenii sunt aşteptaţi să urmărească filmul „Vâlva neagră” despre Roşia Montană,  în aer liber chiar în Piaţa Unirii, astfel că Timişoara va avea cel de-al doilea cinematograf ca-n America. Cel mai probabil, pelicula va fi proiectată în fiecare joi, imediat după lăsarea întunericului.

8 COMENTARII

  1. manipulatii astia habar nu au ca in romania mai exista exploatari miniere functionale de aur unde se foloseste singura metoda industriala de extragere: cea cu cianuri.

  2. Problema este alta! ! ! ! !….sint putin ingroziti cei care ne conduc de faptul ca reusim sa ne mobilizam asa de repede si de multi …..asta e problema tuturor guvernelor pentru ca inainte aveam nevoie de un lider care sa ne mobilizeze, acum ne organizam singuri pe facebook si asta pentru ei o problema mare pt. ca in curind nu o sa mai aiba cum sa ne controleze….ce ziceti de scenariul urmator :In curind cei care conduc FACEBOOK vor fi arestati pt. diferite fapte de coruptie sau te miri ce scandal sexual!?….Hm!

  3. ” Timişoara va avea cel de-al doilea cinematograf ca-n America.” WTF?! …CE ARE ASTA CU PROTESTUL.. și story line-ul îi penibil, au pecat s-au întors.. nuș ce.. nuș ce TIKA TAKA BARCELONA…

  4. Dar de ce se da apa la moara si se scandeaza „Jos capitalismul”? Nu asta-i problema, ci coruptia!!! Asa ca mai bine inlocuiti-l cu „Jos coruptia”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.