Soluția lui Chițoiu pentru a stinge datoriile Colterm. Ce i-a mai cerut...

Soluția lui Chițoiu pentru a stinge datoriile Colterm. Ce i-a mai cerut Robu ministrului Finanțelor

2
DISTRIBUIȚI

chitoiu ministru

O listă lungă cu obiective care au nevoie de finanţare – asta i-a prezentat edilul şef Nicolae Robu colegului său de partid, ministrului Economiei Daniel Chiţoiu. „L-am rugat să intervină pentru spjinirea companiei Colterm care are mari dificultăţi financiare cu datorii uriaşe către stat, apoi l-am rugat să ne sprjine alte proiecte foarte importante.


Noua investiţie de la spitalul de copii care în 2014 va avea nevoie efectivă de bani, centura Sud, centura Vest, un nou racord de la bifurcaţia Arad- Sânandrei care va trebui să aibă patru benzi. Am demarat un proiect de realizare a incineratorului de deşeuri din fonduri proprii, care ar merita să fie cofinanţat şi din fonduri europene. Nu am uitat nici Gara de Nord care nu aparţine primăriei, este de mulţi ani în paragină datorită unui proces. Mai avem nevoie de o sală polivalentă cu 15.000 de locuri, un nou stadion. Desigur că nu suntem cu capul în nori să credem că toate aceste obiective ar putea fi finanţate în 2014”.

În replică, vicepremierul Daniel Chiţoiu a spus că întâlnirea de la Timişoara cu primarii a fost una foarte fructuoasă, pentru că astfel va avea o idee despre nevoile judeţului pentru a şti cum să constituie bugetul. Legat de finanţare, Chiţoiu s-a scuzat că în ţară există peste 42.000 de proiecte lansate care au nevoie de finanţare şi că guvernul nu le poate spijini pe toate. Legat de bani pentru Timişoara, Colterm este singura prioritară pentru Chiţoiu, astfel că acesta a promis că va încerca să ajute compania prin compensarea datoriilor pe carea aceasta le are către guvern, dar şi prin discuţii cu funrnizorii Colterm care, la rândul lor, au datorii către stat pentru a găsi o soluţie pentru stingerea datoriilor.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.