Scandalul între Spitalul Judeţean Timişoara şi Casa de Asigurări continuă. Jugănaru cere...

Scandalul între Spitalul Judeţean Timişoara şi Casa de Asigurări continuă. Jugănaru cere ajutorul colegului său de partid

0
DISTRIBUIȚI

spital-judetean-technocer-640x426

Casa de Asigurări de Sănătate Timiş acuza, ieri, reprezentanţii Spitalului Judeţean Timişoara că sunt singurii din judeţ care nu vor să le impună pacienţilor să completeze o declaraţie în care să scrie dacă au plătit medicamente sau seringi pe perioada spitalizării. Mai mult, CJAS Timiş reproşează conducerii celui mai mare spital din vestul ţării că nu restituie banii cheltuiţi de bolnavi în perioada cât au fost internaţi, aşa cum prevede legea. După ce ieri a organizat o conferinţă de presă pe această temă, astăzi, managerul Spitalului Judeţean Timişoara a revenit cu un comunicat de presă în care acuză CJAS Timiş că face experimente care nu au nicio bază legală. Iulius Jugănaru spune că legea se respectă în instituţia pe care o conduce, inclusiv cea referitoare la rambursarea cheltuielilor pacienţilor, şi că afirmaţiile emise de CJAS Timiş „nu au nicio legătură cu îndatoririle ce ne revin în mod legal, fiind în acelaşi timp iresponsabile şi imorale în faţa contribuabililor”.

Mai mult, directorul Spitalului Judeţean Timişoara este de părere că „CJAS Timiş acţionează abuziv şi fără acoperire legală, impunând prin presiune asupra SCJUT semnarea unor documente, fără aprobarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dezinformând totodată opinia publică şi autorităţile prin acuzaţii nefondate, fapte deosebit de grave atât din punct de vedere legal cât si moral”. Iulius Jugănaru le reproşează reprezentanţilor CJAS Timiş că au „omis” să menţioneze faptul că implementarea unei astfel de măsuri antifraudă presupune, de fapt, semnarea unui act adiţional la Contractul-cadru pe 2013, care nu are nicio bază legală.


În plus, această măsură presupune şi completarea de către pacient a trei documente, care înseamnă un consum important de timp din partea medicilor, precum şi alocarea unor sume de bani „inutile” din partea spitalului. Iulius Jugănaru este supărat că reprezentanţii CJAS Timiş, instituţie condusă de pesedistul Victor Dumitraşcu, au denigrat spitalul pe care-l conduce şi are de gând să solicite „autorităţilor centrale să acţioneze imediat pentru remedierea prejudiciilor aduse”. CNAS este condusă de colegul de partid al lui Jugănaru, liberalul Cristian Buşoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.