Ce proiecte se votează în ultima întâlnire a consilierilor locali din 2013

Ce proiecte se votează în ultima întâlnire a consilierilor locali din 2013

0
DISTRIBUIȚI

consiliu local

Consilierii locali vor decide, mâine, în cadrul plenului, asupra exercitării dreptului de preemţiune privind clădirea de pe Bulevardul Mihai Viteazu nr.26, unde a funcţionat fosta Clinică de Oncologie a Spitalului Municipal Timişoara. Vă reamintim că în plenul trecut aleşii nu au putut decide pro sau contra propunerii venite din partea clanului Stancu, proprietarul clădirii, de a cumpăra clădirea cu suprafaţa de 650 de metri pătraţi la suma de 630.000 de euro. Deşi edilul şef Nicolae Robu a promis solemn că nu va negocia cu clanurile care deţin clădiri în centrul oraşului, acesta a spus totuşi că „imobilul prezintă interes, deşi suma de vânzare este puţin cam mare”, drept pentru care ar dori o negociere făcută de terţi.


Secretarul primăriei, Ioan Cojcari, a atenţionat, la rândul său, că proprietarii au vrut să vândă şi la suma 3,5 milioane de euro, sau un milion de euro pentru ca în final să ajungă la ultima ofertă amintită mai sus. Discuţia s-a încheiat cu avertismentul consilierului Andrei Petrişor care l-a atenţionat pe edil că preempţiunea nu se poate negocia, fiind o ofertă care fie se acceptă, fie se respinge.

Tot pe ordinea de zi a plenului de mâine se află şi schimbarea mandatului membrilor consiliilor de administraţie, cu referire la anunţul făcut de edilul şef la debutului săptămânii trecute cum că salariile directorilor de companii la care primăria este acţionar majoritar vor fi tăiate. Anunţat cu surle şi trâmbiţe, proiectul prin care muncipalitatea vrea să ofere transport gratuit cetăţenilor urbei de pe Bega pentru luna decembrie cu scopul decongestionării traficului în oraşul sufocat de şantiere nu se află pe ordinea de zi. Acesta ar putea fi introdus ca material suplimentar, aceasta fiind deja o practică dusă la rang de ritual de către administraţia Robu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.