Comisarul de Gardă Financiară Ioan Mureșan, achitat și de Curtea de Apel...

Comisarul de Gardă Financiară Ioan Mureșan, achitat și de Curtea de Apel Timișoara în dosarul în care DNA l-a acuzat de șantaj

7
DISTRIBUIȚI

muresan ioan comisar garda financiara 1

Curtea de Apel Timișoara a judecat, astăzi, recursul DNA împotriva sentinței Judecătoriei Timișoara care l-a achitat pe comisarul Ioan Mureșan de la Garda Financiară Timiș,  fost arbitru şi actual observator al Federaţiei Române de Fotbal  în care a fost acuzat de șantaj. Acesta a fost reținut în 13 ianuarie 2011 și apoi arestat după ce a fost depusă o plângere de patroana unei firme că s-a dus singur într-un control la firmă și a amenințat-o cu o amendă  și suspendare activității dacă nu-și va plăti o datorie restantă la un furnizor.


În 19 ianuarie 2011, comisarul Ioan Mureșan a fost pus în libertate, în recurs, de Tribunalul Timiș, pe motiv de moralitate și viață personală. Pe tot parcursul procesului, comisarul de la Garda Financiară a susținut că este nevinovat, declarând când a fost audiat pe fond că  “m-am gândit să fac un lucru bun să discut cu cei de la societatea comercială. Am vrut să fac un lucru bun. Când m-am dus la punctul de lucru şi m-am întânit cu cetăţeanul Farcaş, acesta a recunoscut că există datoria şi că urmează să o achite. Discuţia a fost foarte amiabilă, prietenoasă. Când ne-am despărţit, după prima întâlnire, din 23 decembrie 2010, ne-am urat “Crăciun fericit” şi ne-am pupat. Era prima oară în viaţă când ne-am văzut. Dorinţa de a face un bine m-a determinat să merg la respectiva societate”.

După ce Judecătoria Timișoara  a decis achitarea lui Ioan Mureşan pe motiv că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii, și a Mariei Sîrbu, patroana firmei pentru care a intervenit, pentru că fapta nu există, DNA a făcut recurs. Astăzi, Curtea de Apel Timișoara a respins recursul, rămânând definitivă achitarea celor doi.

7 COMENTARII

  1. Doamne ajuta, MURI, cu rabdare ziua dreptatii a venit.
    Unde-i credinta, acolo-i dragoste
    Unde-i dragoste, acolo-i pace
    Unde-i pace, acolo-i binecuvantare
    Unde-i binecuvntare, acolo-i Dumnezeu
    Unde-i Dumnezeu, acolo lipsa nu e, aceasta fiind esenta vietii.

  2. Bota, puiule, nici acuma nu esti corect, dupa ce doua instante au pronuntat Hotararile. Acesta a fost reținut în 13 ianuarie 2011 și apoi arestat după ce a fost depusă o plângere de un ,,samsar”, care ilegal se ocupa de administrarea unei firme, adica introducea marfa la negru, intr-un punct de lucru care nu avea nici o legatura cu firma care avea creanta. Comisarul nu s-a dus in control, ci sa poarte o discutie, la firma unde samsarul, nici macar angajat nu era, decum patron, desfasurand activitati ilicite. În 19 ianuarie 2011, comisarul Ioan Mureșan a fost pus în libertate, în recurs, de Tribunalul Timiș, pe motiv de moralitate și viață personală. Dorinţa de a face un bine l-a determinat să merg la respectiva societate. Eu sunt un investitor autohton, cu o cifra de afaceri considerabila, il cunosc pe acest comisar, este un exemplu de corectitudine, cinstit, ordonat si responsabil. Daca ati observat, in trei ani de suferinta ,nu a dat un interviu sa se victimizeze, cum se obisnuieste in aceasta tara.

  3. Bravo, Marius, ma intreb si eu oare? Unde erau structurile de potectie ale statului? Cu sarcini de a-l prtejeze pe acest comisar care am inteles din colaborarea intre instutii ca, in ultimi ani de activitate a lucrat doar pe actiuni operative – activitatii de prevenire si combatere a spalarii banilor cu conexiuni transfrontaliere, unde erau implicati cetateni straini, comunitari sau extracomunitari din spatii diferite.

  4. de data asta instantele au judecat perfect.FELICITARI ! a vrut sa faca un lucru bun , omenesc ,a incercat sa medieze un mic conflict intre doua societati comerciale ,de aici pana la santaj,coruptie,samd este cale lunga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.