Epidemie de gripă, la graniţa de vest a României. Ce măsuri au...

Epidemie de gripă, la graniţa de vest a României. Ce măsuri au luat autorităţile sanitare din Timiş

2
DISTRIBUIȚI

vaccinarea-antigripala-incepe-luna-noiembrie1349706433

Autorităţile sanitare din vestul României nu au luat, încă, nici o măsură, deşi în ţara vecină a fost declară epidemie naţională de gripă.


Pe principiul, ”Direcția de Sănătate Publică e subordonată Ministerului Sănătății”, DSP Timiş aşteaptă încă un semnal de la Bucureşti pentru a acţiona. Ieri seară, Centrul Naţional ungar de Epidemiologie OEK a declarat epidemie de gripă la nivel naţional, în urma înregistrării a peste 17.000 de cazuri de îmbolnăviri în doar o săptămână. Cei mai afectaţi de virusul gripal au fost locuitorii din zona capitalei, Budapesta, şi cei din judeţele Pesta şi Gyor-Moson-Sopron. În aceste regiuni, aproximativ 100.000 de pacienţi au apelat la serviciile medicilor, în ultima perioadă,iar majoritatea pacienților sunt minori.

Autorităţile stau cu mâinile-n sân

Direcţia de Sănătate Publică Timiş nu a emis, până la această oră, nici un avertisment şi se bazează pe recomandările făcute în toamna anului trecut pentru toţi cetăţenii– să se îmbrace bine, să bea ceaiuri calde și să consume citrice. Ei speră ca acestea să fie de ajuns pentru a face faţă epidemiei care a izbucnit la graniţa de vest a ţării.

 Dana Șpac, purtătoarea de cuvânt a DSP Timiș spune că 92% din dozele de vaccine antigripal au fost administrate. ”Deocamdată pe sistemul rapid de alertă nu a venit nimic. Numai dacă Ministerul Sănătății consideră necesar și foarte urgentă suplimentarea unui set d emăsuri, ni-l transmite și noi îl aplicăm de îndată”, a spus Șpac cu privire la măsurile pentru prevenirea extinderii epidemiei de gripă din Ungaria.

2 COMENTARII

  1. Usturoi, ghimbir, lamaie, scortisoara, miere naturala, sfecla rosie, spanac, morcovi, mere, grapefruit, mirodenii, muraturi. Eliminate: mezeluri, prajeli, fripturi, sosuri, paine, lapte si grasimi. Simplu.

  2. Simplu:inchideti granita pe fluxul de intrari in Romania dinspre ciangai!Trebuie izolati astia care se intorc cu curul cand se intoneaza imnul ROMANIEI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.