Solista londoneză de downtempo Andreya Triana vine la festivalul JazzTM

Solista londoneză de downtempo Andreya Triana vine la festivalul JazzTM

2
DISTRIBUIȚI

andreya

Organizatorii festivalului JazzTM au anunţat o nouă prezenţă la ediţia din acest an a festivalului, britanica Andreya Triana, urmând să urce pe scenă în data de 9 iulie, de la ora 21. Una dintre vocile remarcabile apărute pe scena londoneză de downtempo în ultimii ani, Andreya Triana a fost comparată cu Nina Simone sau Amy Winehouse, vocea ei ieşind în evidenţă datorită asperităţilor şi a melanjului de neo-soul, jazz şi trip-hop ce o înconjoară. Andreya a început să cânte la vârsta de şapte ani, iar adevărata consacrare a venit în 2006 când a participat la Red Bull Music Academy în Australia, eveniment în urma căruia a colaborat la piesa  ‘Tea Leaf Dancers’, alături de Flying Lotus.


În anul 2009 ea a participat la un turneu desfăşurat în America şi Canada alături de Bonobo şi a apărut pe scena BBC Introducing stage la celebrul festival Glastonbury, în urma acestei apriţii fiind invitată să semneze cu casa de discuri Ninja Tune. Albumul ei de debut  “Lost Where I Belong”, a apărut în septembrie 2010. Actualmente solista pregăteşte un nou material discografic la care colaborează printre alţii cu compozitorii Paul O’Duffy (Amy Winehouse) sau Dee Adam (Newton Faulkner). Ceilalţi artişti confirmaţi pentru ediţia din acest an a festivalului JazzTM, care va avea loc în perioada 9 – 11 iulie sunt Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project 2 feat. Lizz Wright, The Cat Empire, Anoushka Shankar şi Neil Cowley Trio.

2 COMENTARII

  1. bun program pana acum, dar e un fel de Plai 2, nu e festival de jazz de referinta pentru Europa de Est cum se lauda primarul Robu – pana acum nici un nume foarte greu de jazz, ci o selectie de artisti din generatia noua, care in principiu ar trebui sa scada costurile cu onorariile. asteptam sa vedem programul final, dar daca bugetul va fi acelasi ca anul trecut e o problema…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.