Boala cronică a rinichiului, “ucigaș tăcut” care omoară unul din zece oameni....

Boala cronică a rinichiului, “ucigaș tăcut” care omoară unul din zece oameni. Cine este expus la această maladie

3
DISTRIBUIȚI

rinichi_1

Aproximativ unul din zece oameni suferă de o boală cronică de rinichi. Anual, milioane de pacienți mor prematur la nivel mondial, în urma complicațiilor. De Ziua Mondială a Rinichiului, ce se sărbătorește astăzi, specialiștii timișoreni au tras un semnal de alarmă asupra complicațiilor care pot apărea dacă bolile la rinichi nu sunt tratate la timp.

Adalbert Schiller, șeful Clinicii de Nefrologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara, a precizat, astăzi, că opt la sută din români au funcția renală redusă și prezintă riscul de evoluție a bolii și apariția de complicații.


“Boala cronică a rinichiului netratată progresează și se poate ajunge la dializă, transplant renal sau chiar deces. Această boală afectează și alte organe, astfel că pacienții ajung să moară chiar și de inimă, nu din cauza rinichilor”, explică Adalbert Schiller.

Pentru a preveni apariția bolii cronice a rinichiului, considerată “ucigașul tăcut” pentru că simptomele nu dor, medicii le recomandă timișorenilor să realizeze cel puțin o dată pe un an examen de urină pentru a verifica dacă există orice urme de proteine. De asemenea, pentru reducerea riscurilor, este bine să fiți activi, să vă verificați nivelul glucozei din sânge, să mâncați sănătos, să beți cât mai multe lichide și mai ales, să nu fumați.

3 COMENTARII

  1. „examen de urină pentru a verifica dacă există orice urme de proteine în sânge” ?!??

    adevarul e ca Adriana Mit are niste articole geniale. De la continut la ortografie totul este la superlativ. Pacat ca sta mai prost la capitolul documentare. Inca astept articolul semnat de ea care sa aiba vre-un sens sau simbure de adevar…. Se pare ca mai am mult de asteptat.

  2. „să realizeze cel puțin o dată pe un an examen de urină pentru a verifica dacă există orice urme de proteine în sânge.” – voi ce ati inteles din fraza asta?
    Imi fac analiza la urina ca sa vad daca am proteine in sange?????????????

  3. Era vorba de aparitia proteinelor in urina(la examenul de urina nu poti identifica proteinele din sange).Daca proteinele sunt prezente in urina cel mai posibil e inceputul unei afectiuni renale.Afectiunea este diagnosticata prin multi alti parametrii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.