Preşedintele Băsescu: Soluţia este asumarea răspunderii actualului Guvern. Voi numi toţi miniştrii...

Preşedintele Băsescu: Soluţia este asumarea răspunderii actualului Guvern. Voi numi toţi miniştrii când condiţiile vor fi îndeplinite

0
DISTRIBUIȚI

Traian-Basescu2

Preşedintele Traian Băsescu a făcut în această seară o serie de declaraţii referitoare la întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Victor Ponta şi la învestirea noului cabinet.”S-a adoptat hotărârea de numire a unui număr de miniştri. Punctul meu de vedere este că voi respecta deciziile anterioare ale Curţii Constituţionale şi voi numi toţi miniştrii în momentul în care condiţiile vor fi îndeplinjite. Eu am solicitat să existe un program de guvernare care să reflecte noua realitate politică a Guvernului şi protocoalele convenite între partenerii din nouia majoritate. Nu a fost posibil aşa ceva în Parlament astăzi.


Sunt două opţiuni: Una – cea care pleacă de la realitatea unei întâmpinări făcute la CC de grupul parlamentar al PDL-ului şi al Partidului Mişcarea Populară. La această oră nu ştiu conţinutul documentului pe care PDL şi PMP l-au înaintat la Curte, ştiu că este vorba de aceeaşi problemă a legitimităţii guvernării. Al doilea considerent este legat de nevoia existenţei programului de guvernare adaptat la noua realitate politică”, a spus Băsescu.

Şeful statului susţine că programul de guvernare nu a fost repectat şi că, până acesta nu va fi modificat, nu va semna decretele de numire a miniştrilor. „Nu mai merge uzitatul „da-i că merge şi aşa”. E vorba de instalarea unui guvern şi vreau să răspundem la toate exigenţele instituţiei, legitimitatea Guvernului să fie cât mai bună având în vedere schimbarea masivă de suport parlamentar pentru guvernul care se prefigurează. Nu mai vreau să mai las în plus şi în activitatea mea un precedent în care să nu reflecte integralitate procedurile şi exigenţele constituţionale şi politice când este vorba de o schimbare de asemenea dimensiuni în susţinerea Guvernului de către Parlament”, a declarat preşedintele. Acesta i-a propus premierului Victor Ponta asumarea guvernului pe noul program de guvernare. „Procedura pe care am propus-o eu, cu asumarea guvernului şi a noului program, ridică semne de întrebare cu privire la legitimitatea desemnării premierului pe USL. Este un lucru care, după părerea mea, trebuia să-l vrea premierul fără să-l cer eu”, a mai spus Traian Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.