Jurnalist amenințat cu bătaia pentru că ar fi scris „de rău” despre...

Jurnalist amenințat cu bătaia pentru că ar fi scris „de rău” despre un primar

0
DISTRIBUIȚI

 

20140204_142244Un ziarist de la o publicație bănățeană a ajuns să sune la 112 și să ceară ajutorul poliției după ce a fost agresat de un grup de acoliți ai primarului Petru Lorinț din Domașnea. Oamenii l-au înjurat și amenințat cu bătaia pe motiv că scrie „de rău” despre primar.

Jurnalistul de la Express de Banat a ajuns duminică, la ora 18.30, în satul Cănicea, comuna Domaşnea, pentru a documenta un articol legat de școala din localitate.


„Am fost agresat verbal, înjurat, jignit, ameninţat cu acte de violenţă şi că îmi va fi spart aparatul de fotografiat dacă nu plec imediat, de către un grup de persoane. Doi bărbaţi s-au apropiat ameninţător de mine, cu pumnii ridicaţi, cu intenţia clară de a mă lovi, moment în care am fugit spre maşină. Unul dintre ei m-a îmbrâncit, dar am reuşit să intru în autoturismul redacţiei şi să blochez uşile. M-au înconjurat continuând să mă înjure şi să mă ameninţe că-mi vor rupe picioarele dacă mai scriu ceva despre primarul Lorinţ sau dacă mai calc pe la ei prin sat. Imediat ce am reuşit să demarez şi să plec dintre ei, am sunat la 112. I-am identificat cu ajutorul organelor de poliţie pe cei doi, şi am depus plângere împotriva lor. (…) Mai mulţi săteni mi-au mărturisit că sunt oamenii lui Petru Lorinţ, primarul comunei Domaşnea, care a desfigurat la finele săptămânii trecute un localnic, pe care l-a lovit violent într-un bar. Unul dintre agresori ar fi chiar rudă cu familia Lorinţ. Aştept acum ca organele de poliţie să soluţioneze plângerea pe care am făcut-o împotriva celor doi”, a povestit jurnalistul Dani Stanciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.