Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest: “Sper ca examenul de Bacalaureat să...

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest: “Sper ca examenul de Bacalaureat să rămână la fel de exigent”

1
DISTRIBUIȚI

pirtea

La fel ca în anii precedenți, profesorii de la Universitatea de Vest din Timișoara sunt dispuși să ofere meditații gratuite elevilor care se pregătesc pentru examenul de Bacalaureat.

În jur de 300 de liceeni care învață în școlile timișorene au avut parte, anul trecut, de pregătire suplimentară la UVT, cele mai multe cereri fiind pentru Matematică și Limba Română. “Suntem deschiși în a realiza pregătire la toate disciplinele pentru Bacalaureat, în funcție de solicitările care vor exista din partea elevilor.


Evident, pe Matematică și Română sunt cei mai mulți participanți, dar am făcut pregătire și cu trei elevi, de exemplu la Geografie”, a explicat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest. Acesta a mai precizat că meditațiile gratuite vor începe imediat după sărbătorile pascale.

În ceea ce privește rezultatele dezastruoase obținute de elevii din județul Timiș la simularea “examenului maturității”, Marilen Pirtea este de părere că acestea nu-i vor mobiliza pe elevi să învețe mai mult. “Timișul este un județ care nu se poate lăuda cu rezultate la examenul de Bacalaureat care să ne facă cinste. Sper ca rezultatele proaste să nu genereze presiuni mai mari pe decidenți de a relaxa exigențele la Bacalaureat și să coborâm nivelul examenului la cel al cunoștințelor pe care le au elevii în acest moment”, a mai precizat rectorul UVT.

Marilen Pirtea a mai explicat că nicio universitate nu are cum să scoată studenți buni, în condițiile în care elevii care vin din liceu nu au nici măcar cunoștințele de bază pentru a face față unei facultăți. Vă reamintim că la Universitatea de Vest din Timișoara, începând de anul trecut, toți candidații trebuie să susțină un examen de admitere pentru a intra la facultate.

1 COMENTARIU

  1. d-nu Marilen,as avea pretentii de la un rector universitar,si anume as vrea,daca tot faceti parte din elita invatamantului timisean,sa veniti cu solutii viabile in rezolvarea problemelor care exista in licee,nu cu sperante, ca poate maine va fi mai bine. Atat timp cat profesorii isi i-au examenele si posturile pe alte criterii decat profesionalismul si competenta(unii dintre ei) atunci o sa sperati mult si bine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.