Ministerul Educației alocă o nouă tranșă de bani pentru căminul de lux...

Ministerul Educației alocă o nouă tranșă de bani pentru căminul de lux al UVT. De unde se încearcă obținerea unei finanțări mai mari

0
DISTRIBUIȚI

camin-uvt

Universitatea de Vest are nevoie de nu mai puțin de 16 milioane de euro pentru realizarea primului cămin din Timișoara despre care rectorul instituției spunea că ar urma să fie construit exclusiv cu bani de la Guvern. Din păcate, Timișoara a primit, din vara anului trecut, doar 2,9 milioane de lei pentru ridicarea căminului, bani cu care nici măcar fundația construcției nu a fost realizată. În aceste condiții, există slabe șanse ca acest cămin de lux, pe care Universitatea de Vest vrea să-l ridice în Complexul Studențesc, să fie realizat în doar trei ani, așa cum spera Marilen Pirtea.

Astăzi, Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, s-a aflat la Timișoara, la sediul UVT, unde s-a întâlnit cu directorii de școli din județ.


La finalul discuției, ministrul a făcut și câteva precizări legate de acest cămin al Universității de Vest. Remus Pricopie a adus și o veste bună, și anume că a cerut o suplimentare de aproximativ 30 de milioane de lei pentru infrastructură, pentru universități, iar Universitatea de Vest va primi o parte din sumă. Ministrul nu a precizat câți bani vor ajunge la Timișoara, dar a explicat că se încearcă și obținerea de bani de la Uniunea Europeană pentru terminarea tuturor construcțiilor care au fost începute.

“Pe 2014 – 2020 vor putea fi accesate 600 de milioane de euro pentru infrastructură educațională, și universitățile sunt eligibile. Noi avem două instrumente pe care le vom folosi pentru infrastructură, de la bugetul statului sau din fonduri structurale”, a conchis Remus Pricopie.

Căminul de lux al Universității de Vest ar urma să găzduiască aproape 700 de studenţi, care vor locui în camere cu baie şi bucătărie proprie. De asemenea, în noua locaţie ar urma să fie amenajate spaţii comerciale, salon de coafură şi frizerie, sală de fitness, spaţii de recreere şi parcare subterană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.