Primarul cu Facebook-ul, consilierii locali cu votul pe bandă rulantă. Ce a...

Primarul cu Facebook-ul, consilierii locali cu votul pe bandă rulantă. Ce a avertizat secretarul Ioan Cojocari

1
DISTRIBUIȚI

plen-consiliu-local

Fiecare cu treaba lui – este vorba care descrie cel mai bine atmosfera de la şedinţa de plen de astăzi a Consiliului Local Timișoara.

În jurul orei 14.40 consilierul PNL Ciprian Jichici a izbucnit şi a solicitat demiterea directorului Colterm, Petrică Pampu, explicând că „cifrele care rezultă din analiză economică pe 2013 sunt inacceptabile din punctul meu de vedere. O cifră de afaceri bugetată de 206 milioane de lei a fost ratată cu peste 20%, încasările s-au cifrat undeva la 160 de milioane de lei, iar în aceste condiții asistăm la creșterea cheltuielilor, de la 206 milioane de lei, la 215 milioane. Mult mai grav, după ce ani la rând s-a spus consiliului local că peste 80% din cheltuielile societății sunt cheltuieli cu combustibilul și nu se poate face mare lucru pentru eficientizarea ei, în 2013 constatăm că, din 161 milioane de lei încasați, peste 54 de milioane sunt cheltuieli cu salariile.


Este, din punctul meu de vedere, total inacceptabil că o societate de acest tip aflată în subordinea Consiliului Local să ajungă la peste 30% cheltuieli cu salariile”.

Şedinţa a început efectiv la ora 15.15 şi mai bine de 20 de minute au fost destinate festivităţii decernării titlului de Cetățean de Onoare scriitorului Ion Marin Almăjan. Nu mai puţin de 65 din cele 94 de puncte ale plenului au fost votate pe bandă rulantă în nici 20 de minute, fără explicaţii sau detalii. În tot acest timp, primarul Nicolae Robu posta de zor pe Facebook poze cu şantierul de la Michelangelo, anunţând că „unii vorbesc, noi facem”.

După câteva discuţii pe marginea banilor care se vor vira către sinistraţii din Serbia, consilierii locali au abordat problema HCL-ului privind Îngerii Galbeni. Şedinţa a luat sfârşit la ora 16.40, când secretarul primăriei, Ioan Cojocari a somat politcienii ca vineri, sâmbătă şi duminică să nu distribuie materiale electorale la mai puţin de 500 de metri de secţiile de votare „ca să nu mă obligaţi să venim să le ridicăm, că stau cu teancul de plângeri pe masă”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.