Melomanii timişoreni sunt invitaţi la un concert de jazz cu formaţia lui...

Melomanii timişoreni sunt invitaţi la un concert de jazz cu formaţia lui Zsolt Bende

0
DISTRIBUIȚI

zsolt

Melomanii timişoreni sunt invitaţi miercuri 4 iunie, de la ora 19, la un nou eveniment care va face deliciul amatorilor de jazz, un concert unplugged Zsolt Bende 4tet, care va avea loc în Sala Multifuncţională a CJT Timiş, cu intrarea liberă. Bende Zsolt şi-a început studiile muzicale la vârsta de 6 ani la Liceul de Muzică din Târgu Mureş, unde la început a studiat vioara, mai apoi chitara. Din anul 1989 şi-a continuat studiile la Şcoala de Muzică Postas din Budapesta, şi foarte curând a început să cânte în cluburile locale.


În 1993 s-a mutat la Londra, unde a concertat sistematic. În 1996 a obţinut o bursă la Berklee College of Music din Boston, unde a studiat orchestraţie şi compoziţie cu Mick Goodrick, John Abercrombie, George Garzone, Charlie Banacos, Hal Crook.

În perioada studiilor a susţinut turnee în mai multe ţări europene (Anglia, Portugalia, Italia), precum şi în Brazilia. În anul 2000 s-a întors în Marea Britanie unde a făcut parte din formaţia The Arnie Somogyi Quintet. Din decembrie 2003 muzicianul trăieşte la Budapesta şi de-a lungul anilor a fost invitat să cânte în mai multe materiale discografice şi a susţinut concerte în diverse cluburi şi festivaluri de jazz din întreaga lume. Alături de el, la concertul de la Timişoara se vor afla Zana Zoltan (Ungaria), Csizi Ladislav (Slovacia) şi timişoreanul Johnny Bota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.