Şase deputaţi liberali, între care Gerea, îşi anunţă DEMISIA din partid şi...

Şase deputaţi liberali, între care Gerea, îşi anunţă DEMISIA din partid şi se alătură lui Tăriceanu

1
DISTRIBUIȚI

tariceanu

Şase deputaţi liberali, între care Andrei Gerea, şi-au anunţat, duminică, demisia din PNL şi trecerea la formaţiunea pe care o va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu, aceştia declarând pentru Mediafax că sunt nemulţumiţi de fuziunea cu PDL şi de modul în care s-a desfăşurat congresul partidului. Cei şase deputaţi care demisionează din PNL sunt: Andrei Gerea, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Sorin Teju, Viorel Palaşcă şi Nicolae Alexandri. De asemenea, a anunţat că părăseşte PNL şi Bogdan Nica, fost secretar regional al PNL pentru regiunea Sud-Muntenia. Deputatul liberal de Argeş Andrei Gerea a declarat, duminică că va demisiona din PNL în urma congresului acestui partid, pe motiv că PNL fuzionează ”cu partidul care şi-a bătut joc de români”, el spunând că prin această fuziune ”liberalismul a fost aruncat la coş”.

”Am decis să demisionez din Partidul Naţional Liberal după mai bine de 24 de ani, pentru că, odată cu congresul de ieri, partidul în care m-am înscris eu a încetat să mai existe. Partidul Naţional Liberal, aşa cum îl ştim cu toţii, nu mai este din cauza faptului că s-a hotărât fuziunea cu Partidul Democrat Liberal. Dacă ar fi fost o simplă fuziune, cum au mai fost şi altele în istoria de după 1990, nu aş fi văzut nicio problemă, dar vorbim aici de o fuziune cu acel partid care a dus România într-un punct extrem de jos. Se fuzionează cu partidul care şi-a bătut joc de români şi de România, cu partidul care a călcat în picioare valorile democraţiei, instituţiile statului şi în ultimă fază votul a 7,4 milioane de români. Oamenii care au făcut toate aceste lucruri încă sunt în conducerea Partidului Democrat Liberal şi, din păcate, am avut ieri şi surpriza neplăcută de a-i vedea râzând la Congresul PNL. Veniseră în vizită sau în inspecţie, nu ştiu cum să zic. Eu nu pot să stau în acelaşi partid cu aceşti oameni care au batjocorit pensionari, profesori, medici, oameni bolnavi, să ne aducem aminte cum ajunseseră să moară oamenii la porţile spitalelor şi aşa mai departe”, a declarat, duminică, deputatul Andrei Gerea. De asemenea, el acuză modul în care s-a desfăşurat Congresul PNL. ”Cooperativa a funcţionat şi s-a mers până acolo încât delegaţiile la acest congres au fost făcute pe sprânceană.


Am exemplul Argeşului, dar înţeleg din discuţiile cu colegii mei că şi în alte judeţe a fost aceeaşi situaţie, adică toţi cei care au dat semne că nu ar fi de acord cu fuziunea cu partidul Democrat liberal nu au fost delegaţi”, a mai spus deputatul de Argeş. Andrei Gerea a precizat că se va alătura partidului pe care îl va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu şi că va susţine candidatura acestuia pentru preşedinţia României.

Deputatul de Bacău Nicu Marcu şi-a anunţat şi el demisia din PNL. ”Am intrat în politică pentru că am crezut în abordarea pe a promovat-o USL, formula de guvernare social-liberală, în care chiar cred pentru că sunt profesor de economie. Dacă lucrurile s-au întors aşa, nu am ce să caut în altă direcţie”, a declarat deputatul Nicu Marcu, duminică, pentru Mediafax, precizând că nu a participat la congresul PNL. Marcu a mai spus că se va implica în înfiinţarea noului partid promovat de Călin Popescu Tăriceanu. ”Eu cred în el, pentru că are o istorie de 25 de ani în Partidul Liberal şi a şi demonstrat că poate să facă ceva. A fost în structura guvernamentală până la nivel de premier şi s-a dovedit că ţara patru ani de zile a funcţionat foarte bine”, a adăugat deputatul. Şi deputatul de Giurgiu Viorel Teodorescu a confirmat că va părăsi PNL, nemulţumit de fuziunea cu PDL, şi se va înscrie în partidul pe care îl va înfiinîa Tăriceanu. ”Am fost nevoit să trec la un nou partid liberal, am fost, sunt şi voi rămâne liberal, pentru a urmări aceste deziderate, să scăpăm de acel PDL, acea guvernare, acel preşedinte, care nu au adus nimic bun României. Încercăm să construim ceva astfel încât populaţiei să-i fie bine. Dacă se va pune problema suspendării (luiTraian Băsescu – n.r.) noi vom vota pentru suspendare, dacă nu, la finalul mandatului”, a afirmat Teodorescu. La rândul său, deputatul de Prahova Sorin Teju a declarat că va demisiona din PNL şi se va alătura lui Călin Popescu Tăriceanu.

 

1 COMENTARIU

  1. Din astia plecati, sint multi cu probleme; de Gratiela Gavrilescu, care era amestecata in afacerile „spitalului mortii”, nu-si mai aminteste Antena 3?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.