Sute de amenzi aplicate de polițiștii de la rutieră în weekend. Care...

Sute de amenzi aplicate de polițiștii de la rutieră în weekend. Care este TOPUL infracțiunilor

0
DISTRIBUIȚI
<


p>Politiarutiera-amenda

Aproape 600 de amenzi au aplicat polițiștii timișeni șoferilor indisciplinați în weekend. Polițiștii au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 13 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice. Totodată, au fost aplicate 584 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 310 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 117 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 31 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric şi depăşirea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

 

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.