ALERTĂ Inundaţiile au produs PAGUBE importante în două localităţi din Timiş UPDATE...

ALERTĂ Inundaţiile au produs PAGUBE importante în două localităţi din Timiş UPDATE Apa a depăşit o jumătate de metru, în anumite zone FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


p>inundatie

Ploile de vară au făcut dezastru în vestul țării, în ultimele zile. O rupere de nori a inundat, sâmbătă, zeci de străzi, gospodării și subsoluri de magazine în județele Timiș și Caraș-Severin. Pompierii au fost solicitați încă de la primele ore  pentru a pompa apa din scurgerile de canalizare blocate și pentru a elibera casele oamenilor.

Pompierii se află și la această oră în zonele grav afectate pentru a oferi ajutor. „În județul Timiș avem probleme la Lugoj și la Nădrag. Echipajele s-au deplasat la fața locului cu autospeciale și motopompe. La Lugoj am fost solicitați încă de dimineață, deoarece mai multe străzi și curți de case au fost inundate”, au informat reprezentanții ISU Banat.

În Lugoj, furtuna a dat peste cap sistemul de canalizare, iar mai multe străzi și subsoluri de magazine au fost inundate. Într-un cartier din Lugoj au fost inundate trei curți, apa depășind 10 centimetri. Pompierii au intervenit în acest caz cu o motopompă, iar poliția rutieră a blocat o stradă cât timp salvatorii și-au făcut treaba. Străzile de pe malul Timișului au fost printre primele care au avut de suferit în cazul ruperilor de nori. Acestea se inundă instant din cauza canalizării prost întreținute sau chiar nefuncționale, în unele zone, conform Lugojeanul.ro.

Și în județul Caraș-Severin ploile au făcut ravagii. 15 străzi din municipiul Caransebeș au ajuns sub ape după ce pârâul Potoc a ieșit din matcă. În urma ploilor abundente au fost inundate case din comunele Glimboca sau Turnu Ruieni, iar la Glimboca există riscul ca apa să inunde și azilul de bătrâni, conform expressdebanat.ro

UPDATE În mai multe localităţi din Caraş-Severin situaţia este în continuare gravă. Oamenii se luptă cu apele care au depăşit, în anumite zone şi o jumătate de metru. În localităţile Iaz şi Glimboca, aflate în apropierea oraşului Caransebeş, apa a intrat în mai multe case, iar autorităţile au activat comitetul pentru situaţii de urgenţă.

Sursa foto: lugojeanul.ro, resita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.