Dosarul ICA – Voiculescu: Întotdeauna e bine să speri şi într-o achitare....

Dosarul ICA – Voiculescu: Întotdeauna e bine să speri şi într-o achitare. Procurorul a cerut respingerea apelului inculpaţilor. Urmează ultimul cuvânt al inculpaţilor

0
DISTRIBUIȚI

voiculescu-1

Dezbaterile în dosarul ICA au fost reluate marţi dimineaţă, de la ora 10.00, la Curtea de Apel Bucureşti (CAB). Dan Voiculescu a declarat că „întotdeauna e bine să speri şi într-o achitare”, dar că este „pregătit pentru orice”. Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, a cerut, în pledoaria finală, admiterea apelului faţă de sentinţa dispusă de Tribunalul Capitalei, desfiinţarea acesteia şi achitarea clientului său, scrie Mediafax.

Procurorul DNA a prezentat concluziile finale în dosarul ICA, cerând magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) să respingă apelul inculpaţilor, cererea de schimbare a încadrării juridice din spălare de bani în tăinuire şi contestaţia fiicelor lui Voiculescu privind sechestrul asigurator. După prezentarea concluziilor finale de procuror, instanţa a luat o pauză, urmând ca, la reluarea şedinţei, inculpaţii să susţină ultimul cuvânt. Avocaţii inculpaţilor din dosarul ICA au cerut, marţi, în pledoariile finale, achitarea clienţilor lor, pe motiv că aceştia sunt nevinovaţi.. Avocaţii inculpaţilor din dosarul ICA au cerut, marţi, în pledoariile finale, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), achitarea clienţilor lor, pe motiv că aceştia sunt nevinovaţi.

Înainte de încheierea pledoariilor finale, Dan Voiculescu, care plecase după pledoaria avocatului său, a revenit în sala de judecată. În cadrul pledoariilor finale, apărătorii au cerut ridicarea sechestrului asigurator pus în cazul mai multor inculpaţi. „Noi nu avem un prejudiciu clar stabilit. Avem sechestru şi poprire pe conturi, ceea ce ne obligă să luăm în calcul existenţa sau inexistenţa unui prejudiciu.


Expertiza în cauză nu este relevantă. Este bazată pe falsuri economice. Este o expertiză ştiinţifico-fantastică”, a spus avocatul fostului ministru Sorin Pantiş, cu vocea tremurândă, cerându-şi scuze pentru aceasta şi explicând că clientul său îi este şi prieten şi „îl paşte o situaţie tare gravă”. Avocatul lui Gheorghe Mencinicopschi a spus că clientul său nu a avut nicio legătură cu privatizarea ICA. După ce vor fi ascultaţi şi reprezentanţii părţilor prejudiciate în dosar, urmează ca procurorul DNA să expună concluziile finale, după care inculpaţii vor avea ultimul cuvânt.

Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut marţi, în pledoaria finală din dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), admiterea apelului faţă de sentinţa dispusă de Tribunalul Capitalei, desfiinţarea acesteia şi achitarea clientului său. „Procedura privatizării a îndeplinit toate condiţiile legale extra-penale. Nu există nicio notă din care să rezulte că privatizarea s-a făcut în mod ilegal. (…) Acţiunile de la ICA nu provin din infracţiuni. (…) În situatia în care admiteţi solicitarea de schimbare a încadrării juridice, vă solicit să stabiliţi că a intervenit prescripţia specială şi să dispuneţi continuarea procesului penal, pentru că Voiculescu Dan nu se prevalează de prescripţie”, a mai spus avocatul, în faţa completului de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB). După pledoaria avocatului său, Dan Voiculescu a plecat de la sediul instanţei, precizând că va reveni într-o jumătate de oră. La ora transmiterii acestei ştiri, procesul continuă cu pledoariile avocaţilor celorlalţi inculpaţi din dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.