Dubova a devenit epicentrul de creație pentru artiști. Când vor fi expuse...

Dubova a devenit epicentrul de creație pentru artiști. Când vor fi expuse lucrările la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

poză 2Azi se încheie, pe malul Dunării, în golful de la Dubova, a noua ediție a taberei de pictură organizată de Fundația Rubin. Fiecare ediție e minunată și aduce împreună oameni atât de frumoși încât nu te saturi de ei. Horia Bojin, consultantul artistic al fundației, știe să pună laolaltă talente.

Alături de sculptorul timișorean și de istoricul de artă Dana Sarmeș, au împărțit frumusețea locului artiștii: Florentina Voichi (Bucureşti), Felicia Selejan (Timişoara), Mircea Roman (Bucureşti), Flora Răducan (Lugoj), Constantin Răducan (Lugoj), Ştefan Pelmuş (Bucureşti), Georgiana Manea Josan (Bucureşti), Eusebiu Josan (Bucureşti). Evenimentul organizat în parteneriat de Fundația Rubin și Primăria Dubova înseamnă 10 zile în care fiece minut se materializează în artă.


Cu creioane colorate umede, pasteluri, acuarele, uleiuri sau acrilice, ideile prind contur pe pânze și hârtie. Artiștii spun că parcă nu se puteau opri din creat, încărcătura locului e specială și bună, înconjurați de elementele primordiale. Apoi, cum ar spune istoricul de artă Dana Sarmeș, fiecare s-a adus pe sine.Mircea Roman, bunăoară a creat ”Piramida de Dubova”, pe pânze, iar Constantin Răducan nu s-a putut lipsi de arcele podului din Lugoj nici la Dunăre, printre flori și ierburi transpuse hârtiei cu acuarele diafane.

Duminică seara la Dubova a avut loc vernisajul taberei, urmând ca în această toamnă toate lucrările să fie expuse și la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.