Moment aniversar la Centrul Militar Zonal Timiș. Câți ani de la înființare...

Moment aniversar la Centrul Militar Zonal Timiș. Câți ani de la înființare a împlinit instituția care recrutează soldați

0
DISTRIBUIȚI

armata 2

Sărbătoare mare, astăzi, la Centrul Militar de Recrutare Timișoara, care sărbătorește 95 de ani de la înființare. Soldați, veterani de război, cadre militare în rezervă sau în retragere, reprezentanți ai autorităților locale sau județene s-au adunat, astăzi, în clădirea din Piața Libertății pentru a marca evenimentul.

Ceremonia militară prilejuită de împlinirea a 95 de ani de la înființarea Cercului de Recrutare Timișoara a început, în curtea instituției, cu intonarea imnului național de către tenorul timișean Costel Busuioc. A urmat o slujbă religioasă, dar și cuvântări ale oficialităților, care au continuat în sala de conferințe a Cercului, din cauza ploii.

Mircea Cosor, comandantul Centrului Militar Zonal Timiș, a ținut să precizeze faptul că este mândru și bucuros că Cercul de Recrutare Timișoara a rezistat aproape un secol.


“Sunt urmașul celor 28 de ofițeri care au fost în fruntea acestui centru în cei 95 de ani. Mulți dintre ei s-au remarcat în Armată ca profesioniști desăvârșiți, unii dintre ei au ajuns generali. Sărbătorim astăzi 95 de ani de la înființarea unei instituții care de-a lungul timpului s-a așezat cu suflet și devotament în slujba României”, a spus Mircea Cosor.

Centrul de Recrutare Timiș-Torontal a fost înființat la data de 5 august 1919, la trei zile după intrarea triumfală a batalionului condus de colonelul Economu în Timișoara și instalarea administrației române în această zonă. În mai puțin de zece zile, Centrul de Recrutare Timiș-Torontal reușește să încorporeze în armata României peste 1.700 de voluntari, ofițeri și subofițeri, care au contribuit la consolidarea României Mari.

armata 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.