Adolescent de 14 ani păcălit prin metoda accidentul să trimită unui necunoscut...

Adolescent de 14 ani păcălit prin metoda accidentul să trimită unui necunoscut toţi banii din casă. Ce sumă imensă a pierdut familia

6
DISTRIBUIȚI

telefon

„Metoda accidentul”, prin care victimele sunt păcălite că un membru al familie a suferit un accident rutier și are nevoie urgentă de bani, funcționează în continuare, de această dată cel căzut în plasa escrocilor fiind un copil. Tatăl băiatului este cel care s-a prezentat la poliție, după ce fiul l-a anunțat de escrocheria căreia i-a căzut victimă.

„S-a prezentat la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara un hunedorean care a reclamat faptul că fiul său, în vârstă de 14 ani, a fost apelat de o persoană necunoscută care i-a solicitat să îi transfere «toţi banii din casă» printr-o unitate bancară, întrucât mama sa a suferit un accident rutier şi urmează să fie dusă cu elicopterul la un spital din Bucureşti.


Minorul, îndrumat de persoana necunoscută, a luat un taximetru şi s-a deplasat la o unitate bancară, unde a depus suma de 12.000 lei pe numele unei persoane indicate de apelant. Ulterior, minorul, la îndrumarea aceleaşi persoane, a cumpărat voucere în valoare de 1.000 lei de la un magazin de telefonie mobilă situat în apropierea băncii şi i-a comunicat suspectului codurile de încărcare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisarul Bogdan Niţu.

Potrivit acestuia, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara efectuează cercetări în vederea identificării suspectului şi a recuperării prejudiciului, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune.

La începutul lunii septembrie poliţiştii hunedoreni au prins în flagrat şi ulterior arestat o femeie în vârstă de 33 de ani din oraşul Isaccea, judeţul Tulcea, cercetată pentru comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune comise prin metoda „accidentul”.

6 COMENTARII

 1. Așa se întâmplă când Poliția nu poate obține, prin prevederile unei legi tâmpit votate, date de identificare de la operatorii de telefonie fixă/mobilă iar deținuții din penitenciare au asupra lor telefoane mobile. Democrația și drepturile omului prost înțelese conduc la astfel de situații.

 2. SA LUAM AMINTE LA INVATAMINTE !
  PRIMA REGULA DE CARE SA STIE UN OM-COPIL-TANAR ETC. ESTE ACEIA DE A NU INTRA IN VORBA CU NECUNOSCUTI, INDIFERENT DE SUPORT> FB,TELEFON, VIU GRAI ETC
  CA A FOST NAIV BAIATUL SI A INTRAT PE FIR CU UN EXCROC ESTE EVIDENT!
  si faptul ca i s-a relatat o poveste induiosatoare a contribuit la deznodamant!
  PS. IN CONCLUZIE ATENTIE LA…EXCROCI !

 3. In primul rand,ca ala la 14 ani…nu prea mai e copil! In al doilea rand…cam cati bani tinea cash in casa,de a pasat „al mic” 13000 la prima strigare? Si daca a primit un telefon ca a avut un accident maica-sa..nu era normal sa-l sune si pe taica-su…macar asa printre „timpii de bussines”?! Ma rog,mi se pare cam sf stirea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.