Capsulă de izolare pentru pacienții suspecți de Ebola, la Unitatea de Primiri...

Capsulă de izolare pentru pacienții suspecți de Ebola, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

capsula de izolare ebola

Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara este pregătită în cazul în care sunt suspiciuni de Ebola în vestul țării. Fundația pentru SMURD a achiziționat pentru toate centrele regionale de urgență din România câte o capsulă de izolare, care va fi utilizată, în caz de suspiciune de Ebola, pentru transportul pacientului.

Dispozitivul medical special a ajuns la Spitalul Județean Timișoara încă de acum câteva săptămâni. „Această capsulă poate fi utilizată pentru transportul pacientului, pentru izolarea pacientului suspect de Ebola, fiind realizată dintr-un material foarte rezistent.


Capsula poate fi utilizată chiar și în ambulanță„, ne-a spus Dan Ilincariu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Timișoara.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Timiș, în județul nostru nu există, deocamdată, nicio suspiciune de Ebola. Nu doar medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara sunt pregătiți să izoleze un pacient suspect de Ebola, ci și Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Acolo, un compartiment a fost pregătit în acest sens, însă medicii au sarcina doar de a izola pacientul, care va fi transportat cu avionul sau cu elicopterul de urgență la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.