Casa de Sănătate Timiș le cere medicilor să nu-i mai pună degeaba...

Casa de Sănătate Timiș le cere medicilor să nu-i mai pună degeaba pe drumuri pe asigurați pentru o adeverință. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

cjas-timis

Pacienții din județul Timiș se pot prezenta la medic, din această lună, fără să mai fie puși pe drumuri pentru adeverința privind calitatea de asigurat, anunță reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș.

Pentru ca pacienții să nu se mai plimbe pentru o astfel de adeverință, CJAS Timiș a realizat o aplicație pe site-ul instituției astfel încât, toți furnizorii de servicii medicale, medicamente și materiale sanitare să poată verifica, în prealabil, calitatea de asigurat.


„Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş atrage astfel atenţia tuturor  furnizorilor de servicii medicale, medicamente, îngrijiri la domiciliu şi dispozitive medicale să nu mai pună pe drumuri pacienţii, solicitând adeverinţa de asigurat”, transmit reprezentanții instituției.

De cele mai multe ori, calitatea de asigurat a pacienților este confirmată de Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) şi nu mai este necesară prezentarea adeverinţei eliberată de către CJAS Timiş. Doar în cazul în care pacientul apare ca neasigurat în programul SIUI, acesta trebuie să se prezinte la sediul CJAS Timiş, din Strada Corbului, Nr. 4, cu o copie de buletin şi actele doveditoare pentru a  reglementa situaţia şi a dobândi calitatea de asigurat.

„Această măsură este tranzitorie şi va fi înlocuită anul viitor de cardul naţional de sănătate, care va face dovada calităţii de asigurat”, mai spun reprezentanții CJAS Timiș. Aplicația este disponibilă la adresa  http://www.cnas.ro/cjastm/page/verificare-asigurat.html.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.