Primarul Timişoarei scoate ACL în stradă. Pentru ce strâng semnături în plină...

Primarul Timişoarei scoate ACL în stradă. Pentru ce strâng semnături în plină campanie electorală

0
DISTRIBUIȚI

PNL PDL ACL 07_resize

Lipsa centurii de ocolire a Timişoarei din Masterplanul General de Transport continuă să fie un subiect fierbinte numai bun de exploatat de politicienii locali aflaţi în campanie.

Recent, şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, a transmis că „au fost discuţii de mai mult timp pe această temă, însă acum s-au finalizat. Centura de sud este parte a unei investiţii din fonduri europene, iar Guvernul va asigura partea de cofinanţare. Este un lucru îmbucurător pentru timişoreni. Am găsit multă înţelegere la Guvern, un alt lucru pentru care mă declar satisfăcut. Iar acesta este doar începutul, pentru că am avut mai multe negocieri cu domnul ministru Ioan Rus, urmând ca şi alte investiţii să fie sprijinite de Guvernul Ponta. Se dovedeşte încă o dată, dacă mai era nevoie, că declaraţiile politicianiste ale Opoziţiei fac parte doar din campania electorală, într-o încercare disperată de a-şi asigura cât mai multe voturi, lucru pe care îl înţelegem. Facem, însă, un apel la decenţă şi la o reflectare cât mai corectă a realităţilor cotidiene“.

Primarul Nicolae Robu nu crede o iotă din spusele pesedistului şi anunţă că „începând de astăzi vom strânge semnături pentru susţinerea scrisorii oficiale către premier pentru centura Timişoaei.


Un astfel de obiectiv trebuie să fie prezent în masterplan. Guvernul consideră că îl poate finanţa şi fără a-l include în masterplan, dar pe fonduri europene proiectele se finanţează numai dacă sunt în consonanţă cu planurile pe care le ai pentru viitorul zonei. Un răspuns la această solicitare nu trebuie să vină de la Biroul de presă al PSD Timiş, care nu are ce căuta în ecuaţie. Un răspuns trebuie să apară de la oficialităţi. Noi vrem un document ofical şi asumat. (…) Au fost contactaţi şi transportatorii care -şi exprimă nemulţumirea”.

Primarul s-a plâns de faptul că, în ciuda apelurilor sale, societatea civilă a rămas inertă: „Nicio organizaţie nu şi-a asumat organizarea unui miting. Eu şi colegii mai am fi putut să ne asumăm organizarea unui miting, dar nu am vrut să dăm coloratură politică unui astfel de demers”. Pedeliştii şi liberalii din Timiş vor ieşi în stradă zilele următoare pentru a strânge semnături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.