Un nou târg internațional de universități, la Timișoara. De ce a ales...

Un nou târg internațional de universități, la Timișoara. De ce a ales un student român Haga, locul în care învață tineri din 150 de țări

0
DISTRIBUIȚI

world education fair

Cel mai mare târg de  consultanță educațională pentru studii în străinătate, „World Education Fair”, a ajuns, astăzi, la Timișoara. Sute de tineri interesați să afle cum pot studia la o universitate din afara țării au luat cu asalt Hotel Timișoara, în această dimineață. Nu mai puțin de 20 de universități de top, majoritatea din Marea Britanie, și-au prezentat ofertele educaționale.

Potrivit organizatorilor, Marea Britanie rămâne cea mai preferată destinație de studiu pentru tinerii din România, și asta pentru că studenții cu venituri mici primesc un sprijin financiar, burse, iar absolvenții își pot găsi un loc de muncă destul de ușor. “Următoarea destinație preferată de către studenții români este Olanda, unde taxa de școlarizare este de aproximativ 2.000 de euro.


Iar a treia destinație preferată este Danemarca, și de aceea am preferat să aducem la cunoștința elevilor din România ce presupune studiul în Danemarca. Aici, învățământul este gratuit și din ce în ce mai mulți studenți din Timișoara aplică către universitățile din această țară”, ne-a spus Ana Maria Papp, managerul departamentului de consultanţă educaţională IntegralEdu.

Relațiile internaționale, psihologia, afaceri și management, arhitectura, sau jurnalismul – acestea sunt doar câteva dintre programele de licență cele mai atractive pentru studenții români care aleg o universitate din străinătate.

Andrei Grigoraș este unul dintre studenții români care a preferat să se înscrie la o universitate din afara țării. Tânărul este student în anul III la Universitatea din Haga, la specializarea Managementul Afacerilor Internaționale. Andrei povestește că a ales să studieze aici pentru că Haga i s-a părut un oraș multicultural. „M-am gândit că aș putea beneficia de oportunități de angajare sau de a avea colegi care vin din diverse culturi. Am colegi din toate colțurile lumii de la care am multe de învățat, sunt peste 150 de naționalități diferite la Haga”, a spus, astăzi, Andrei Grigoraș.

Tânărul spune că lucrează de aproximativ opt luni, locuiește într-un apartament închiriat alături de câțiva colegi, iar taxa de școlarizare este de aproximativ 2.000 de euro pe an. „Cu 700 – 800 de euro pe lună reușesc să mă descurc. Nu știu dacă o să mă întorc în România, am ales să studiez în Olanda pentru că am vrut să fiu un cetățean al lumii. Oriunde mi se oferă o oportunitate, voi fi deschis”, a explicat Andrei.

Târgul de universități este deschis la Hotel Timișoara până astăzi la ora 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.