Robu amenință arheologii care sapă în centrul istoric cu procese: „Nu se...

Robu amenință arheologii care sapă în centrul istoric cu procese: „Nu se lucrează la 300 de metri adâncime, nu suntem prin culoarele unor piramide”

0
DISTRIBUIȚI

piata libertatii nowArheologii care lucrează la reabilitarea centrului istoric din Timișoara au fost amenințați cu procese de primarul Nicolae Robu.

În cadrul unei conferințe de presă edilul a declarat că „șantierul din centrul istoric avansează bine, dar avem o problemă. Arheologii, cu tot respectul pentru ce înseamnă arheologii, exagerează neînțelegând complexitatea unui asemenea proiect și lungind cercetările deosebit de mult. Piața Unirii a făcut obiectul unor lucrări în 1980 nu au apărut acolo între timp noutăți. Nu putem să stăm până când pierdem finanțarea dacă se întâmplă asta, cei vinovați trebuie să răspundă, să conștientizeze lucrul acesta.


Noi ne-am făcut datoria și am manageriat foarte bine acest proiect. Suntem într-un stadiu avansat, dar cercetările au durat enorm de mult. Noi nu mai putem fi ținuți pe loc. Există un contract clar și dacă vom ajunge să fim penalizați pentu recuperea pierderilor acele penalități trebuie recuperate. Nu am nicio ezitare să merg în instanță pentru a recupera aceste prejudicii”.

Nervii primarului au venit după ce pentru Piața Unirii a fost cerut un nou termen pentru cercetări. „Nu se lucrează la 300 de metri adâncime, nu suntem prin culoarele unor piramide. Trebuie să vedem cu ce ne alegem în final din aceste cercetări”, a spus Robu care consideră că judecătorii ar trebui să aprecieze care este termenul de verificare a vestigiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.