Secretarul de stat Dorel Săndesc, la PRESSALERT LIVE: „Statele din UE ar...

Secretarul de stat Dorel Săndesc, la PRESSALERT LIVE: „Statele din UE ar trebui să plătească taxă de transfer pentru fiecare medic”

5
DISTRIBUIȚI

 

dr sandesc 07

Dorel Săndesc, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE care sunt „datoriile” pe care Europa de Vest le are față de Europa de Est în ceea ce privește sistemul de sănătate. Acesta a declarat că în Uniunea Europeană au plecat 15.000 de medici care au primit educație gratuită în România, iar foarte puțini dintre ei s-au întors, acesta fiind un cadou pe care Europa de Vest l-a primit.

„Au plecat peste 15.000 de doctori români în Uniunea Europeană. Aproape niciunul nu s-a întors, sunt foarte rare cazurile în care nu s-au intregrat unde au mers. Eu consider că Europa de Vest are o datorie enormă față de Europa de Est și de țara noastră, și am spus-o și la congrese internaționale.


Nu se poate să închidă ochii la o realitate incredibilă. 15.000 de doctori, 23 de ani de medici educați gratuit, iată ce cadou enorm le facem. Ei își rezolvă o problemă majoră și închid ochii, nevrând să găsească soluții. Europa de Vest este obligată să răspundă pentru acest cadou extraordinar pe care îl facem. Nu vreau să plătească pe cap de doctor ca la fotbal, deși și aia ar fi mai bine. Eu ți l-am educat gratuit, dacă vrei să îl ai, plătește-mi dreptul de transfer. E o soluție, poate prea vulgarizată, dar eu zic că e mai bună. Europa ar trebui să dea mult mai mulți bani pentru sănătate țărilor din Europa de Est. Cât poți evalua 23 de ani în bani? Peste 100.000 de euro în mod cert”, a spus Săndesc.

5 COMENTARII

  1. mah prostule, da’ di ce au plecat cei 15ooo de medici, aud ???
    pt. ca voi guvernantii astia de kkt care ati distrus romania ii plateati
    cu 400 de euro lunar. in strainatate sunt platiti cu peste 3ooo de euro lunar. ai inteles bey sandesc ?

  2. De ce cu studentii pregatiti fara taxe nu se incheie un contract ce sa reglementeze drepturile si obligatiile ambelor parti in cazul emigrarii. Ce sa asteptam noi bani de la altii. Chiar suntem ca in povestea cu drobul de sare.

    • nea ioane esti bolsevic rau de tot! daca ar fi platiti in rromanica medicii si profesorii nu ca niste milogi, NU AR PLECA! o femeie de servici de la renel, regii autonome are 3-5 ori mai mult decat intelectualii! dar rromanica este tara ,,oamenilor mincii, clasa muncitoare” a matale!

    • alt prost!!!
      absolventii de la UMF sunt incadrati la spitalele (MIZERABILE) din romania cu salarii de 35o de euro pe luna. Un absolvent de scoala militara sri este incadrat cu peste 600 euro le luna !?
      asa ca cocu mic popescule, fraiere.

  3. Dar de ce ai plecat mata de la ATI, si ai intrat in politica? Mare cercetator, medic, conferinte peste conferinte, afaceri, si acum secretar de stat? Ca nu-ti ajungeau banii! Acum vii cu idei, ce va imbogateste tot pe voi; ca pe vremea lui Ceausescu, doar si el primea bani pentru persoanele plecate din tara! In loc, sa platiti medicii buni sa nu plece din tara, problema voastra este cum sa scoateti bani si pe spatele lor! Asta da tupeu! Romania ar avea bani destui, daca mafiotii care ne conduc, ar fura mai putin!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.