Universitatea de Vest din Timișoara vine în sprijinul oamenilor care se luptă...

Universitatea de Vest din Timișoara vine în sprijinul oamenilor care se luptă cu DEPRESIA. Ce trebuie să facă persoanele care doresc să primească tratament online

0
DISTRIBUIȚI

depresie-1

La Universitatea de Vest din Timișoara depresia, boala secolului în care trăim, se tratează online. Persoanele care se simt singure, trăiesc stări depresive, emoții de tristețe, anxietate sau lipsă de speranță sunt invitate să se înscrie într-un program inedit. Este vorba despre runda a doua de selecție pentru un program profesionist de psihoterapie online a depresiei, PsiTOD.

Potrivit reprezentanților Departamentului de Psihologie din cadrul UVT, programul poate fi accesat de la orice calculator conectat la Internet, inclusiv de către românii care locuiesc în alte țări. În prima rundă, care s-a desfășurat în luna martie a acestui an, a fost inclus și un român de 37 de ani care este rezident în SUA și care a putut să beneficieze de tratament, după ce a accesat programul din apartamentul său din Florida.

Persoanele care vor fi incluse în studiu vor avea acces gratuit la program și timp de nouă săptămâni vor beneficia de asistență psihologică acordată online.


“Rezultatele preliminare, obținute în urma primei runde de intervenție, sunt încurajatoare. Majoritatea participanților a înregistrat o scădere semnificativă a depresiei comparativ cu pre-testul. Aceste rezultate ne motivează să încurajăm persoanele incluse în studiu să se angajeze activ în tratament, întrucât acest lucru poate fi o modalitate eficientă de ieșire din depresie”, transmit reprezentanții Departamentului de Psihologie.

Cei care doresc să beneficieze de Programul PsiTOD se pot înscrie gratuit pe pagina de web a proiectului https://www.iterapi.se/sites/psitod la secțiunea Înregistrare. Odată înscrise, persoanele vor fi direcționate către chestionarele de screening care necesită aproximativ 50 de minute pentru a fi completate. Vor fi selectate doar persoanele care pot beneficia maximal de această intervenție. Numărul de locuri este limitat, motiv pentru care este încurajată înscrierea cât mai rapidă în program.

Programul PsiTOD este inițiat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin Departamentul de Psihologie, împreună cu Departamentul de Științe Comportamentale (Universitatea Linkoping, Suedia) și Centrul de Medicină Integrativă (Universitatea Maryland, Facultatea de Medicină, SUA).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.