Bate vântul prin unele săli de curs ale Universității Politehnica din Timișoara....

Bate vântul prin unele săli de curs ale Universității Politehnica din Timișoara. De ce nu mai dau studenții din ani terminali pe la facultate

0
DISTRIBUIȚI

Situație fără precedent la Universitatea Politehnica din Timișoara. Studenții din ani terminali care învață la Facultatea de Automatică și Calculatoare nu prea mai dau pe la universitate, astfel că sălile de curs sunt mai mult goale decât pline. Motivul? Companiile au atât de mare nevoie de specialiști încât îi angajează pe tineri full-time încă dinainte de a termina facultatea.

Totuși, conducerea Universității Politehnica din Timișoara nu agrează această situație, și chiar și-a dorit să limiteze numărul de ore pe care un student le poate lucra, dar acest lucru nu este posibil. “Din păcate, studenții au dreptul să lucreze full-time. Nu putem limita numărul de ore pentru că asta înseamnă limitarea dreptului la muncă, deși în alte țări se poate.


Nu știm câți studenți sunt deja angajați, dar din câte mi se spune, la Facultatea de Automatică și Calculatoare, anul 3 și 4, sălile sunt cam goale. La seminarii, studenții vin, pentru că est obligatoriu, dar la curs nu, pentru că lucrează”, explică Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara.

Rectorul universității timișorene recunoaște că marile companii din oraș au nevoie de specialiști, însă consideră că nu e bine ca studenții să nu dea pe la cursuri, mai ales că acest lucru îi va afecta pe tineri în viitor. “Nu suntem de acord pentru că și pregătirea lor profesională se limitează, indiferent ce se spune. Cursurile și disciplinele au rolul lor, nu înveți ca să fi bun acum, ci ca să creezi acel sistem care să-ți permită să te adaptezi în orice moment. Ori faptul că studenții intră acum în pâine îi limitează, ei peste ani de zile vor simți acest lucru, dar e greu de explicat acum”, a mai declarat Viorel Șerban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.