Comisia juridică a Senatului avizează începerea urmăririi penale pentru Andronescu şi Mihăilescu

Comisia juridică a Senatului avizează începerea urmăririi penale pentru Andronescu şi Mihăilescu

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2124108954">

Comisia juridică a Senatului a avizat, marţi, cu voturi 8 „pentru”, o abţinere şi unul împotrivă, încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu în dosarul Microsoft, cazurile urmând să fie discutate în şedinţa de plen de marţi.

Iniţial, conducerea Senatului hotărâse, marţi, ca începerea urmăririi penale în cazurile Andronescu şi Mihăilescu să fie discutată în plen, miercuri.

Preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, a declarat, după şedinţă, că decizia de avizare favorabilă a solicitării Parchetului în cazurile Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu a fost luată cu majoritate de voturi.

Boboc a anunţat că membrii Comisiei vor trimite imediat acest raport plenului Senatului pentru a fi pus pe ordinea de zi a şedinţei de marţi.

De asemenea, tot pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a plenului Senatului figurează, potrivit deciziei Biroului Permanent, raportul Comisiei juridice care constată încetarea mandatului senatorului Akos Mora, găsit incompatibil de către ANI.

În plus, Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, cu 274 voturi ”pentru” şi 55 „împotrivă”, cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Diniţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.