Nicolae Robu răspunde acuzațiilor legate de mitingul de sâmbătă seara. Ce înscenare...

Nicolae Robu răspunde acuzațiilor legate de mitingul de sâmbătă seara. Ce înscenare crede că i s-a pus la cale

1
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei nu a rămas indiferent la criticile aduse de rivalii politici, care spuneau că mitingul din Piața Operei a fost pus la cale (și) de liberali, și a răspuns printr-un comunicat semnat „Primarului Timișoarei, Nicolae Robu, Preşedintele PNL Timiş, Vicepreşedinte PNL la nivel naţional, Susţinător Klaus Iohannis”.

Edilul estimează că la acțiune au luat parte aproximativ 7.000 de oameni (jandarmeria estimând aproximativ 1.800 de participanți) și condamnă mijloacele mass-media care „prezintă acest miting în profund dezacord cu realitățile, creînd timișorenilor o imagine negativă”.

Iată, integral, comunicatul lui Nicolae Robu, în care povestește și o întâmplare în „miezul” căreia bănuiește o înscenare eșuată de a-l discredita:

„Ieri, 08.11.2014, seara, în Timișoara s-a desfășurat un miting al societăţii civile, preponderent al studenţilor. Cu cei cca 7.000 de participanţi, a fost cel mai mare miting din Timişoara şi, probabil, din întreaga Românie, neorganizat de vreun partid sau de vreo altă structură, ci iniţiat pe reţelele de socializare – în principal pe Facebook.

Dat fiind că unele posturi TV şi ziare prezintă acest miting în profund dezacord cu realităţile, creînd timişorenilor – atât celor prezenţi la miting, cât şi în general!-, o imagine negativă, de oameni certaţi cu democraţia, violenţi, secesionişti, etc.-, total nedreaptă, ca Primar al Timişoarei, ţin să iau atitudine.

1. Timişoara este oraşul care, în urmă cu 25 de ani, a aprins flacăra Revoluţiei Române Prodemocratice din Decembrie 1989. NIMENI N-ARE VOIE SĂ BATJOCOREASCĂ CETĂŢENII ACESTUI ORAŞ, indiferent de opţiunile ideologice şi de lupta politică! E dreptul timişorenilor să fie – aşa cum au şi fost, de altfel, mereu, sunt şi, fără-ndoială, vor rămâne şi pe viitor!-, în marea lor majoritate, oameni de dreapta, după cum este şi dreptul acelei minorităţi de stânga la propria orientare.

2. Aprobarea pentru miting a fost dată de subsemnatul, ca Primar, pe solicitarea scrisă prezentată direct de doi studenţi: unul de la Universitatea de Vest, altul de la Universitatea Politehnica din Timișoara. Rezoluţia mea menţiona că aprob locaţia Piaţa Victoriei, dat fiind că mitingul este unul civic şi nu politic. Tematica mitingului, prezentată mie a fost: (1) protest faţă de umilinţa la care au fost supuşi românii din diaspora şi studenţii din marile oraşe prin ţinerea lor la cozi ore în şir, dar şi faţă de privarea aceloraşi categorii de cetăţeni de dreptul constituţional la vot şi (2) revendicare ca la turul 2 să nu mai existe cozi şi să poată vota toţi cetăţenii cu drept de vot care se prezintă să voteze.

3. Recunosc că m-am bucurat – şi am făcut-o din dubla mea postură: şi ca profesor universitar, fost Rector şi Prorector timp de 22 de ani, cu strânse legături cu tinerii, şi ca lider al unui partid cu foarte mulţi tineri – că tinerii nemembri de partid au devenit dornici de implicare, că LE PASĂ de ce se întâmplă în jurul lor şi că vor ca EI – adică: cei ce POT – să decidă asupra viitorului lor, şi nu pomanagiii şi hoţii, care pe fondul absenteismului, au profitat întotdeauna şi au înclinat balanţa în sensul vrut de ei, respectiv ar profita şi ar face la fel şi de această dată.

4. Am participat la miting doar la finalul său, după revenirea din acţiunea de campanie din judeţ, dar am fost informat asupra desfăşurării.


Apreciez că timişorenii au fost la înălţime şi de această dată, manifestându-se civilizat, aşa cum o fac îndeobşte. Incidentele care au avut loc la un moment între câţiva participanţi la miting şi unii reprezentanţi mass-media sunt regretabile, dar ele se constituie într-un eşantion nerelevant pentru acţiunea în ansamblul ei. Ca timișorean și cu atât mai mult ca Primar al Timișoarei, îmi doresc din tot sufletul ca în Timişoara astfel de momente să lipsească cu desăvârşire.

5. Fără-ndoială, printre participanţi s-au numărat şi membri şi simpatizanţi PNL, dar prezenţa lor a fost nu în această calitate, ci în aceea de cetăţeni liberi ai acestei ţări, care rezonează şi susţin cele două puncte menţionate mai sus din tematica mitingului!

6. Acuza că au fost aduşi participanţi la miting din alte localităţi – chiar din Iaşi – e aberantă, ultraridicolă. Acel autocar cu însemne Iohannis de fapt a dus membri PNL şi PDL în judeţ, la acţiuni de campanie, printre care şi cea la care am participat, în comuna Livezile, şi eu, împreună cu Cătălin Moroşanu, celebrul luptător K1, venit – singur – taman de la Iaşi, la invitaţia prietenului său, liderul tineretului TDL Timiș, Nicu Bitea.

7. Acuza că participanţii la miting au fost plătiţi este o invenţie psd-istă, menită să compromită acţiunea. Ţin să relatez înscenarea care mi-a fost pregătită mie. În timp ce mă plimbam prin Piaţa Victoriei după miting, oprindu-mă, ca de obicei, să dau mâna cu cetăţenii, să fac poze cu ei, să-i ascult – apropo: ce-mi spun sunt aprecieri pentru ce fac în oraş şi încurajări!-, m-au abordat doi tineri care mi-au cerut 15 lei, chipurile, să aibă de drum pentru a se întoarce la Arad. Evident, i-am refuzat şi muştruluit, cum refuz şi muştruluiesc orice cerşetor. Sunt convins că cei doi tineri – bine îmbrăcaţi, care mă-ndoiesc că au venit de la Arad fără bani de drum – făceau parte dintr-un scenariu, cineva însoţindu-i discret şi filmând relația mea cu ei. Am suspectat asta imediat după ce ei s-au îndepărtat, iar astăzi, când am văzut că pe Antena 3 şi România TV au apărut poze cu mine la cca două ore de la miting, la o terasă din Piaţa Victoriei, stând de vorbă – în picioare, că nu m-am aşezat – cu un grup de participanţi la miting pe care nu-i cunoşteam (tineri), care, observându-mă la plimbare, m-au salutat şi m-au invitat să schimbăm o vorbă.

8. Acuza că participanţii la miting sunt secesionişti este o altă prostie, câtă vreme, aşa cum se poate vedea în înregistrări, ei fluturau drapele tricolore şi cântau la unison Imnul Naţional al României! Dacă din cca 7000 de participanţi, 1-2 or fi exprimat opţiuni de tip „Republica Banat”, „Transilvania Independentă”, asta n-are nicio legătură cu spiritul majorităţii timişorenilor, care nu vor aşa ceva, dar vor O ALTFEL DE ROMÂNIE, o Românie în care Timişoara să fie respectată – alături de celelalte municipii, oraşe şi comune -, nu ignorată, ca până acum, o Românie a cinstei, nu a hoţiei, a prosperităţii, nu a sărăciei, a dreptăţii, nu a nedreptăţilor, a oamenilor harnici, nu a pomanagiilor, o Românie în care tuturor cetăţenilor să le placă să trăiască, şi în Timişoara, şi în Craiova, şi în Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Târgu-Mureş, Cluj, Oradea, Arad.

În concluzie: Amatorilor / profesioniştilor de diversiuni: CU CÂT ÎI JIGNIŢI PE TIMIŞORENI, CU CÂT SUNTEŢI MAI NEDREPŢI CU EI, CU ATÂT EI VOR FI ŞI MAI ÎNDÂRJIŢI, ŞI MAI SOLIDARI ÎNTRE EI, în lupta pentru cauza lor comună!”

1 COMENTARIU

  1. Domnu Robu, domnu Robu, ce de manifestatii mai faceau studentii inainte de 2000. Era domnul vice Dan Diaconu lider al studentilor , si mergea sa-i scoata din complex la manifest. Total intamplator domnul Diaconu atunci ca si acum raporta lui Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.