Noi datorii ale Colterm ar putea fi șterse. Ce model de bună...

Noi datorii ale Colterm ar putea fi șterse. Ce model de bună practică al premierului Victor Ponta ar putea adopta primarul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI

Noi vești bune pentru Colterm Timișoara. Doar în urmă cu o lună de zile societatea locală de termoficare era înglodată în datorii. Mai exact, Colterm avea de plată de nu mai puțin de 90 de milioane de lei bani din subvenții, credite și datorii către furnizori.

În urmă cu circa două săptămâni prin intermediul unei ordonanțe de guvern nu mai puțin de 68 de milioane de lei au fost șterși din lista cu datorii a companiei, iar la ultimul plen al Consiliului Local Timișoara aceeași procedură a fost aplicată pentru alți 15 milioane de lei.

Deși în repetate rânduri a criticat guvernul Ponta pentru că nu a trimis bani pentru județul Timiș sau pentru Timișoara, primarul Nicolae Robu a admis că această compensație a picat bine societății locale de termoficare.

Momentan Colterm mai are datorii de circa zece milioane de lei, bani care provin din subvenții neprimite din partea municipalității, credite sau datorii către furnizori.


Iar primarul Nicolae Robu a anunțat planuri mari. Acesta a spus că pentru anul 2015 primăria va calcula exact cum și dacă se poate ca o parte din datoriile Colterm să fie șterse după aceeași metodă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.