O nouă premieră la TNT: „Deddy” piesa care pune reflectorul pe emoții...

O nouă premieră la TNT: „Deddy” piesa care pune reflectorul pe emoții GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1510044908">

O nouă premieră la Teatrul Național din Timișoara promite să ducă publicul într-o nouă zonă de emoții. Un spectacol despre alegeri, despre relații posibile și imposibile, „bune” și „greșite”, Daddy, noua premieră a Teatrului Național spune, fără să judece și fără să dea verdicte, o poveste despre oameni, pur și simplu, cu emoțiile și derapajele pe care, într-un fel sau altul le are și le trăiește fiecare din noi.

Daddy este citit scenic de regizoarea Mihaela Lichiardopol, în scenografia concepută de Lucian Lichiardopol (decoruri) și Dorothea Iordănescu (costume), ca și în spațiul sonor al lui Adrian Mardan. Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Ion Rizea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Mălina Manovici și Călin Stanciu jr. Premiera spectacolului este programată miercuri, 26 noiembrie, de la ora 19.00, la Studio UȚU.

Autoarea textului, Anne Habermehl, o tânără scriitoare din noul val de dramaturgi germani, dezvăluie faptul că în spatele personajelor sale se află „câțiva oameni reali”, dar că e la fel de adevărat cu nu le-a preluat acestora biografiile ca atare, ci că a construit din poveștile lor de viață destine teatrale. A studiat Scriere scenică la Universitatea de Arte din Berlin. Piesele ei au o sensibilitate aparte, care se poate accesa la simpla lectură, dar și în spectacolele pe care Anne Habermehl mai nou le și face pe textele ei. „Daddy“, „Narbengelände“, „Luft aus Stein“, „Letztes Teritorium“ sunt câteva din titlurile pe care le semnează. Prima dintre ele fost recent tradusă și în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.