Proiecte pe bani europeni la Penitenciarul Timișoara. Ce beneficii vor avea deținuții,...

Proiecte pe bani europeni la Penitenciarul Timișoara. Ce beneficii vor avea deținuții, dar și angajații

0
DISTRIBUIȚI

Două proiecte europene au fost lansate la Penitenciarul Timișoara, proiecte derulate împreună cu parteneri din mai multe state precum Republica Moldova, Turcia sau Portugalia. Este vorba despre „Innovation, Development and Communication for a better education in Prison System” (IDECOM) și despre „Ecological Economics in Prison Work Administration” (ECOPRIS).

Proiectul IDECOM, unde Penitenciarul Timișoara este aplicant, este finanțat prin programul european Erasmus Plus și are ca scop dezvoltarea și implementarea unor metode noi educaționale de formare a angajaților din unitățile de detenție. Angajații din penitenciar care lucrează în sectoare diferite de activitate vor participa la activități de formare, pentru dezvoltarea unor abilități precum comunicare, antreprenoriat, muncă în echipă, dar și abilități în utilizarea tehnologiei. De proiect vor beneficia 144 de angajați din penitenciarele din România, Republica Moldova, Turcia și Portugalia, iar 160 de deținuți vor fi implicați în activitățile-pilot dezvoltate de cursanți.

Parteneriatul strategic cuprinde opt parteneri din cinci țări, printre care se numără Penitenciarul Timişoara, Centrul pentru Promovarea Învăţării Permanente, Universitatea de Vest din Timişoara – Centrul Român de Studii Penitenciare, Departamentul Instituțiilor Penitenciare (Moldova), Innovative Prison Systems-Qualify Just – IT Solutions and Consultancy – Lda (Portugalia), Universidade da Beira Interior – BSafe LAB (Portugalia), Ceza Ve Tevkifevleri Genel Mudurlugu – General Directorate of Prisons and Detention Houses (Turcia) și European Organisation of Prison and Correctional Services (Olanda).

Cel de-al doilea proiect, ECOPRIS este finanțat prin același program european în cadrul căruia Penitenciarul din Timișoara este partener.


Acesta are ca scop crearea unui program comun de formare la locul de muncă a promova reintegrarea deținuților prin intermediul activităților economice, adică dezvoltarea abilităților de management.

Vor fi instruiţi 36 angajați din penitenciare în cadrul a trei evenimente de instruire transnațională de scurtă durată pentru a pune în aplicare acțiuni inovatoare în domeniul economic, acțiuni ce vor implica cel puțin 60 de deținuți. De asemenea, se doreşte îmbunătățirea participării comunității și mediului de afaceri în acțiuni cu personalul și de reintegrare a deținuților în muncă. În cadrul acestui proiect sunt implicate opt instituții din patru țări, diferența față de primul proiect fiind absenţa Moldovei şi implicarea unui nou partener din Portugalia, Direcao-Geral de Reinsercao e Servicos Prisionais.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.