Evgheni Şevciuk: Presiunile Ucrainei asupra Transnistriei, incompatibile cu statutul său de garant

Evgheni Şevciuk: Presiunile Ucrainei asupra Transnistriei, incompatibile cu statutul său de garant

0
DISTRIBUIȚI

Presiunile exercitate de Ucraina asupra Transnistriei, o regiune separatistă din Republica Moldova, sunt incompatibile cu statutul său de garant la negocierile privind soluţionarea conflictului, a declarat miercuri pentru Itar-Tass liderul transnistrean Evgheni Şevciuk, scrie Mediafax.

„Sunt preocupat de declaraţiile unor oficiali ucraineni care spun că Transnistria ar reprezenta o ameninţare militară”, a declarat Evgheni Şevciuk.

Liderul transnistrean şi-a exprimat nedumerirea în legătură cu acţiunile Ucrainei, care a început consolidarea graniţei cu Transnistria.

„Au fost săpate tranşee antitanc.


(…) Grănicerii îi avertizează pe bărbaţii cu paşapoarte ruseşti la trecerea frontierei. Considerăm astfel de măsuri excesive. Nu am planificat şi nu planificăm acţiuni agresive împotriva vecinilor noştri „, a spus Şevciuk.

Guvernul transnistrean depune eforturi „pentru a ajunge la înţelegere reciprocă, care ar ajuta la continuarea politicii de bună vecinătate cu partenerii noştri, atât de la Chişinău, cât şi de la Kiev”, a continuat el.

De asemenea, Evgheni Şevciuk a acuzat Ucraina de impunerea unei blocade economice şi de împiedicarea transporturilor către Transnistria. „Transnistria suferă pierderi din cauza problemelor întampinate de transporturile de mărfuri pe teritoriul Ucrainei. Multe dintre ele au întârzieri”, a precizat liderul de la Tiraspol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.