Aglomeraţie pe DN 7 şi în Vama Nădlac, la finalul vacanţei românilor...

Aglomeraţie pe DN 7 şi în Vama Nădlac, la finalul vacanţei românilor care lucrează în străinătate. Ce recomandă autoritățile

0
DISTRIBUIȚI

Drumul Naţional 7 în judeţul Arad este aglomerat în acest weekend, iar traficul în Vama Nădlac, pe sensul de ieşire din ţară, este de trei ori mai mare decât în mod obişnuit, în condiţiile în care românii care lucrează în străinătate şi au petrecut sărbătorile în ţară se întorc la locurile de muncă.

Potrivit Poliţiei Judeţene Arad, traficul pe DN 7 s-a aglomerat sâmbătă seară şi au fost luate măsuri pentru a se evita blocajele, mai ales în apropiere de Nădlac, unde s-a format o coloană de camioane pe o distanţă de cinci kilometri.

Coloana de automarfare blochează una dintre cele două benzi ale DN7, înainte de oraşul Nădlac, astfel că în zonă se înregistrează blocaje în trafic, în condiţiile în care pe singura bandă liberă se circulă în ambele sensuri, mii de maşini ieşind din ţară.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Camelia Tuduce, a precizat că prima măsură a fost ca traficul autoturismelor să fie deviat de pe DN 7 pe autostradă, de la Pecica la Nădlac.

În paralel, şoferii care se deplasează dinspre Deva spre frontiera cu Ungaria sunt sfătuiţi de către echipajele de poliţie să aleagă vămile Turnu sau Vărşand.

Şi Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că ”traficul rutier pe DN 7 este intens pe sensul de mers Deva – Arad – Nădlac” pentru că ”numeroşi români stabiliţi în străinătate părăsesc ţara, la final de vacanţă”.

”A început să se formeze coloană de autovehicule la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.


Recomandăm folosirea punctelor de trecere a frontierei Turnu şi Vărşand”, anunţă Infotrafic.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că aglomeraţia la frontieră a început în jurul orei 18.00, când au fost deschise toate benzile disponibile pentru controlul documentelor, personalul fiind suplimentat.

Astfel, prin Vama Nădlac se poate ieşi din ţară pe şapte benzi, faţă de două în mod obişnuit, estimându-se că traficul a crescut de două-trei ori.

Poliţia de Frontieră anunţă că timpul de aşteptare pentru controlul documentelor este de 25 de minute din cauza aglomeraţiei.

Autorităţile estimează că traficul va reveni la valori apropiate de cele normale duminică, atunci când majoritatea muncitorilor români din străinătate care au fost acasă de sărbători vor fi părăsit ţara, pentru ca luni să se poată rezenta la locurile de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.