Explicația HALUCINANTĂ a reprezentanților RETIM pentru bolidul de lux oferit cadou primarului....

Explicația HALUCINANTĂ a reprezentanților RETIM pentru bolidul de lux oferit cadou primarului. Cum a fentat Robu legea

12
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu are, oficial, de vineri, super-bolid. Noua sa mașină, Mercedes E Class, un sedan de lux, cu scaune de piele și emisii reduse de gaze. Mașina e un cadou de la compania de salubritate a orașului. Un dar acceptat ca donație, în unanimitate de Consiliul Local, la finele lunii decembrie. Un cadou ”bine făcut”, adică o mașină pentru care șoferul edilului, sau, după caz, primarul, dacă dorește să o conducă, nu are nici grija costului carburantului, nici a asigurării sau a altor cheltuieli. Nu de alta, dar RETIM RWE Ecologic Service va suportă, pe termen nelimitat, toate cheltuielile. Scrie chiar și în actul de donație.

Donație inspirată

Halucinant e însă cum grația divină i-a inspirat pe reprezentanții Adunării Generale a Acționarilor RETIM. Căci despre inspirație divină e vorba, și de nimic altceva, atâta vreme cât în AGA sunt doar doi oameni. Unul e reprezentant al părții germane și altul al Consiliului Local Timișoara (partea românească a companiei). Cei doi, în octombrie, au avut ședință și au stabilit ”achiziționarea a două mașini pentru deplasare la punctele de lucru ale RETIM”.

L-am întrebat pe consilierul local PNL Vasile Teodor Vesa cine a inițiat ideea achiziției mașinilor. Nu a putut răspunde coherent. ”Propunerea a venit din partea ambelor părți. Era trecută pe ordinea de zi”, ne-a spus. Cine face ordinea de zi? ”Secretara face ordinea de zi. A venit din partea ambelor părți propunerea, mai ales că noi avem trei membri în Consiliul de Administrației și ei, patru. Asta a fost ordinea de zi, ce pot eu să mai comentez?”, a continuat liberalul. Ar fi de comentat cum o secretară la cererea”ambelor părți” notează un astfel de punct pentru AGA, o ședință care se desfășoară cu ușile închise și la care participă doi oameni.

masina serviciu robu primarie (2)

Skoda e suficientă pentru RETIM.


Primăria necesita ultimul model de la Mercedes E Class

Potrivit directorul RETIM RWE Ecologic Service, Marcel Petrișor, a doua mașină, cea care a fost achiziționată pentru deplasările companiei pe care o reprezintă, este o Skoda Superb. ”S-a luat un Mercedes E Class, în valoare de circa 40.000 de euro, și o Skoda Superb”, a spus Petrișor. Liberalul Vesa nu poate explica de ce s-au achiziționat mașini diferite. ”Acestea sunt detalii tehnice care mă depășesc”, a mai spus Vesa. Tot el a precizat că alegerea unui Mercedes E Class drept mașină pentru deplasările edilului, nu are nicio legătură cu faptul că e coleg de partid cu Nicolae Robu: ”Nu se poate insinua că am ales această mașină pentru că suntem din același partid. Nici nu am discutat cu domnul primar”.

Ordonanțe de Urgență

Merită reținut un ultim ”detaliu”. OUG 34/2009 instituia interdicția, pentru autoritățile administrației publice locale, de a achiziționa, prelua în leasing sau închiria autoturisme. La sfârșitul lui 2012 Guvernul a decis, tot prin ordonanță de urgență, că instituțiile publice pot cumpăra mașini care să nu aiba un motor mai mare de 1,6 litri și să nu coste mai mult de 18.000 euro cu TVA. Astfel, Robu se poate bucura în voie de bolidul său de lux, fără a încălca legea, dar ocolind-o cu sprijinul RETIM.

12 COMENTARII

 1. un mare gunoi si mincinos NICOLAE ROBU…….tot mai multi timisoreni incep sa regrete amarnic alegerea primarului….
  imi pare rau sa o spun dar acest om (
  ROBU NICOLAE ) are mari probleme la mansarda

 2. dupa atatea proiecte, de exp: distrugerea parcului din libertatii, palmieri, si altele.. normal ca a adunat robu ceva bani.. si nu putea sa se dea de gol cumparandu`si singur masina. a fost mai simplu sa le dea banii celor de la Retim, pentru „a`i face cadou”.. treaba asta se mai numeste si „spalare de bani” SIMPLU!!! 🙂

 3. Mai Geogeta , og 34 interzice si la Retim , care este cu actionar majoritar statul sa faca achizitie publica fara licitatie. A fost sau nu licitatie? Aici trebuie spus ca daca nu a fost licitatie , vine DNA

 4. Sunteti niște frustrati si ipocriți, habar nu aveți cum a fost primit acest autoturism, va dati cu parerea si faceti tot felul de supozitii, acuzati oameni care chair fac ceva pt orasul asta.
  nu exista nici cea mai mica urma de nelegalitate, totul este foarte transparent, Consiliul local este actionar la Retim cu 50% iar 50% este un actionar german, asa incat Retimul poate sa faca orice achiziție sau investitie fara aplicarea oug 34/2006.
  Oricum, primarul Timișoara este demn sa primească o astfel de masină, chiar si mai mult.

 5. Doamna Petrovici,
  Ati cam denaturat ce am vorbit iar cat priveste ortografia ar trebui sa va recorectati articolul.E cam rusinos pentru un ziarist cu pretentii ca dumneavoastra.Nu mi-am permis sa va spun pe nume,nici Georgeta nici Petrovici ci doar eventual doamna petrovici cu toate ca mi-ati trimis un sms cu alt nume. Cand lucrati la ,,Evenimentul Zilei”mai respectati si deontologia profesionala dar de cand aveti un alt stapan la ziar,ii aparati interesele.Apropo de masini,cred ca ar trebui sa cautati si in alta parte.De exemplu la aeroport…Nu suporta comparatie.Ar fi interesanta o ancheta jurnalistica.Ar fi interesant sa o faceti chiar dumneavoastra.Sau nu va lasa patronii?

 6. Actionariatulul german a propus firesc, un Mercedes.Japonejii ofereau probabil Toyota.Francejii Citroen si tot asa…
  Comprendre Bota ? Jiaristi cu net de partid, basisti inepti, pmp -isti cu curul gol, fsn – isti ipocriti, macovisti isterizati, printre comentatori…
  Halucinant da , subiectul de presa, in sine.Gaia -matu cu DNA in taste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.