SCANDALOS Elevi care învață la un liceu din centrul Timișoarei stau cu...

SCANDALOS Elevi care învață la un liceu din centrul Timișoarei stau cu gecile pe ei în sălile de clasă. De ce este frig în școală

4
DISTRIBUIȚI

Deși calorifele sunt calde, în câteva săli de clasă de la un liceu aflat vizavi de Primăria Timișoara este frig, astfel că peste o sută de elevi sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei în timpul orelor. Este vorba despre Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara unde, în cinci-șase săli de clasă toată căldura iese pe geamuri și uși, care nu au mai fost schimbate de ani de zile.

„E frig în câteva săli de clasă pentru că geamurile nu au mai fost schimbate de mult timp, iar clădirea nu este izolată. În cinci-șase săli de clasă e destul de frig, astfel că elevii stau cu gecile pe ei. Într-o clasă, elevii au adus o aerotermă. Și la mine în cabinet este frig. Noi avem mulți copii care fac naveta și vin prin frig, iar când ajung în clase stau tot în frig. Cele mai mari probleme sunt în clasele mari din corpul B, cealaltă parte este mai călduroasă. De mulți ani ne confruntăm cu această problemă, este greu și pentru voi”, ne-a spus Ionuț Retca, profesor în cadrul Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara.

Mihaela Petrov, directorul școlii, recunoaște că în unele săli de clasă este „puțin mai frig” și spune că acest lucru se întâmplă pentru că ferestrele sunt foarte vechi, iar clădirea are nevoie de o reabilitare generală.


„Caloriferele duduie, doar că se scurge căldura pe uși și geamuri. Dar e suportabil. Se poate să fie o clasă sau două în care elevii stau cu gecile pe ei, în cazul în care e așa, trebuie să luăm măsuri în limita posibilităților pe care le avem, pentru că niciun copil nu trebuie să sufere. Este o situație destul de neplăcută, dar asta nu înseamnă că nu se poate sta în sălile de clasă”, încearcă să se apere Mihaela Petrov. După ce a verificat toate sălile de clasă, Mihaela Petrov ne-a contactat pentru a ne oferi mai multe informații. „Sunt trei săli de clasă în care este mai frig, aflate pe colțul clădirii, într-una am dus două calorifere electrice. Primăria a montat niște valve care opresc căldura după-amiaza și o pornesc dimineața și de aceea este mai frig în unele săli de clasă”, ne-a explicat directorul Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara.

Clădirea în care funcționează Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” arată jalnic, aceasta fiind administrată de către Primăria Timișoara. Pentru că nu a mai fost reabilitată de mult, timișorenii care se plimbă pe trotuarul de lângă zidurile clădirii sunt avertizați că există pericolul să pice tencuiala de pe clădire. Reprezentanții municipalității nu au putut fi contactați pentru a-și exprima punctul de vedere.

4 COMENTARII

  1. Macar ei au ramas in aceasi cladire, nu ca alt liceu „de prestigiu” care a mutat elevii la iesire din oras, la UMT, intr-o cladire fara grup sanitar si alte conditii mizerabile. Si da, ma refer la renumitul Colegiul Național „Constantin Diaconovici Loga”, Timișoara.

    • Habar nu ai despre ce vorbesti, te bagi in seama. Nu ai vrea sa stai mata intr-o scoala aflata in conditii de santier ? Ori ai vrea la Loga dar nu te tine „instalatia” ?
      Vorbiti aiurea-n tramvai, Internetul va suporta pe toti !

  2. sa-ti fie rusine domnule robu. in loc sa dai banii urbei pomana pt. biserici si fotbal mai bine renoveaza dom’le scoala in discutie ca sta sa cada. ‘r’atz a dreacu de hoti si banditi. ca bani pt. acvariu’ ai avut acolo fiind vorba de hotii din pnl. (stirbu decedatu’ si urmasii !!!)

  3. Nu-i nimic, hartiile si actele sunt suficiente, nu? Pai atunci invatamantul merge bine, nu?
    Nenorocitilor, daca imi ingheata fata in clasa iarna asta va dezosez cu scoala voastra europeana cu inspectoratul PSD cu tot, birocrati nemernici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.