Timișorenii grav bolnavi pot fi îngrijiți la domiciliu gratuit. Ce condiții trebuie...

Timișorenii grav bolnavi pot fi îngrijiți la domiciliu gratuit. Ce condiții trebuie să îndeplinească și cât cheltuie, anual, Casa de Sănătate Timiș pentru aceste servicii

0
DISTRIBUIȚI

Statul român sare în sprijinul pacienților grav bolnavi, externați din spital și care nu au rude apropiate care să îi îngrijească. În acest sens, doar anul trecut, peste 1.300 de bolnavi din județul Timiș au fost îngrijiți la domiciliu gratuit, în baza asigurării de sănătate, însă numărul de zile de îngrijire este limitat. În perioada în care un bolnav din Timiș primește îngrijiri medicale la domiciliu, acestuia i se fac analize, dar i se și administrează un tratament adecvat, sub atenta supraveghere a medicilor.

Potrivit legii, de astfel de servicii pot beneficia bolnavii de cancer aflați în fază terminală, cei care nu se pot deplasa, cu insuficiență cardiacă, paralizați, persoanele în vârstă, și nu numai.


„Bugetul alocat Casei Județene de Sănătate Timiș anul trecut pentru îngrijiri la domiciliu a fost de 1.236.830 de lei. Au fost depuse 1.391 de cereri, dintre care au fost aprobate 1.320”, ne-a spus Mariana Mocioalcă, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș.

Un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu cel mult 90 de zile în 11 luni, în mai multe etape, un episod de îngrijire fiind de maxim 30 de zile. Cei care au nevoie de astfel de servicii trebuie să depună la CJAS Timiș, printre altele, o recomandare pentru îngrijiri medicale la domiciliu eliberată de medicul de familie, un specialist din ambulatoriu sau din spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.