Trei rase de ciobănesc românesc vor fi omolagate la Timișoara. Unde puteți...

Trei rase de ciobănesc românesc vor fi omolagate la Timișoara. Unde puteți vedea cei mai frumoși câini

0
DISTRIBUIȚI

La Timisoara se va decide omologarea celor trei rase de ciobănesc românesc. În orașul de pe Bega vine, până la finele lunii, comisia de specialitate a Federaţiei Chinologice Internaţionale – FCI, ce va efectua vizionarea finală a celor trei variante de ciobănesc românesc, în vederea omologării definitive a acestei rase. Rasa Ciobănescul românesc, cu cele trei variante (Mioritic, Carpatin şi de Bucovina) este acceptată ca standard în expoziţiile internaţionale, și ca rasă, deși încă nu a fost inclusă în catalogul raselor. Această ultimă etapă din procesul d eomologare va ave aloc în vară, la Milano, cu ocazia Campionatului Mondial.

De ani de zile, chinologii operează selecții pentru a crea prima rasă canină autohtonă. Cu ocazia primei zile a duplexului chinologic care va avea loc la Timişoara, la Complex Senator pe 24 şi 25 ianuarie, o comisie de specialişti a FCI va realiza vizionarea finală a celor trei variante de ciobănesc românesc, Mioritic, Carpatin, și de Bucovina, în cadrul unui eveniment special dedicat.


”Fiecare dintre cele trei variante va fi reprezentată de aproximativ 30 de exemplare, împărţite pe clase, de la baby la veteran, a declarat Daniela Radu, preşedintele ACHR Timiş. Se va urmări tipicitatea, fenotipul, omogenitatea. Acceptarea definitivă a acestor câini în catalogul oficial mondial al raselor va fi anunţată cu ocazia Campionatului Mondial de Câini de la Milano, ce va avea loc în luna iunie 2015”.

Evenimentul va avea loc în cadrul expoziţiei chinologice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.