Meșteșugari invitați la Universitatea de Vest din Timișoara ca să vorbească despre...

Meșteșugari invitați la Universitatea de Vest din Timișoara ca să vorbească despre mărțișor. Când are loc evenimentul

0
DISTRIBUIȚI

martisor

Mai mulți meșteșugari, bijutieri și artiști plastici, care confecționează mărțișoare de ani de zile, sunt invitați la Universitatea de Vest din Timișoara pentru a le vorbi participanților la cursurile unei acțiuni inedite despre simbolul primăverii.


Studenți, elevi, tineri profesori, dar și reprezentanți ai unor comunități locale din Banatul românesc sau sârbesc interesați de problemele patrimoniului cultural sunt invitați la cursurile școlii de iarnă care se va desfășura între 26 februarie și 2 martie.

Otilia Hedeșan, prorectorul Universității de Vest din Timișoara, a declarat că în timpul cursurilor din cadrul școlii de iarnă se va vorbi despre mărțișor, unul din elementele tradiției românești. „Se pregătește o hartă a locurilor din Timișoara unde se pun în vânzare mărțișoare. Avem ca invitați la cursurile școlii de iarnă câteva categorii de persoane care fabrică mărțișoare. Vom discuta despre valoarea simbolică, mitologică, despre valoarea patrimonială, dar și cea economică a mărțișorului”, a precizat Otilia Hedeșan.

Școala de iarnă este organizată în cadrul proiectului finanțat cu bani de la Uniunea Europeană „Patrimoniul viu – o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.