Părinții au luat cu ASALT școlile din Timiș. Câte cereri au fost...

Părinții au luat cu ASALT școlile din Timiș. Câte cereri au fost completate în prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare

0
DISTRIBUIȚI

clasa pregatitoare

Părinții micuților din județul Timiș, care vor merge din anul școlar următor în clasa pregătitoare, au luat cu asalt unitățile de învățământ. Inspectoratul Școlar Timiș a aprobat 6.774 de locuri în 278 de clase pregătitoare pentru anul școlar 2015 – 2016.


Ieri, în prima zi a înscrierilor în clasa pregătitoare, au fost completate deja 1.100 de cereri de înscriere.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Ministerului Educației, din cele 1.100 cereri completate până la ora 18.00 de părinții din județul Timiș, 933 au vizat copii cu vârsta de șase ani, împliniți înainte de data de 1 septembrie 2015, iar 167 de cereri cu fost completate pentru copii cu vârsta de șase ani, împliniți începând cu data de 1 septembrie 2015.

Părinţii îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016, începând de luni, 23 februarie, până în data de 13 martie. În cazul copiilor a căror vârstă permite înscrierea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.