Poștașul bate, din nou, la ușile a zeci de mii de timișeni...

Poștașul bate, din nou, la ușile a zeci de mii de timișeni care n-au primit cardul de asigurat. Ce anunț IMPORTANT a făcut Casa de Sănătate Timiș

0
DISTRIBUIȚI

card de sanatate

Anunț important făcut de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș în ceea ce privește cardurile naționale de asigurat. Reprezentanții instituției anunță că s-au decis să ușureze modalitatea prin care asigurații din județ pot intra în posesia acestor carduri.

Prin urmare, pentru asigurații care nu sunt înscriși pe lista unui medic de familie și care nu au intrat, încă, în posesia cardului, CJAS Timiș a distribuit aceste carduri la primăriile din localitățile din mediul rural, pentru a nu-i mai pune pe drumuri pe asigurați. De asemenea, asiguraţii care nu au medic de familie, nu au intrat în posesia cardului şi au domiciliul în una din localităţile Lugoj, Deta, Sanicolaul-Mare, Jimbolia şi Gătaia, nu trebuie să se mai deplaseze la Timişoara pentru a le ridica, ci le pot solicita spitalului din localităţile amintite. În ceea ce priveşte asiguraţii din Timişoara care figurează pe lista celor șapte medici de familie care nu au ridicat cardurile de sănătate de la CJAS, precum și asiguraţii care nu au medic de familie, aceştia le pot solicita la sediul CJAS Timiş în baza unei cereri şi a copiei după actul de identitate.

În perioada imediat următoare, poștașii vor bate, din nou, la ușile a zeci de mii de asigurați din județul Timiș pentru a le înmâna cardurile de sănătate.


„Vor fi distribuite de Poșta Română un număr de aproximativ 27.000 de carduri naționale de asigurat recent tipărite. Acestea vor fi distribuite asiguraților care, în ultimele luni, au împlinit 18 ani, dar și celor care, din diferite motive, nu le-au fost tipărite până acum cardurile”, ne-a spus Mariana Marcu, purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș.

În cazul în care cardul de sănătate primit a fost distrus, pierdut, furat sau completat cu date eronate, puteți solicita eliberarea unui nou card în baza unei cereri și a unei declarații pe proprie răspundere afişate pe site-ul instituţiei la adresa http://www.cnas.ro/cjastm/. De asemenea, orice persoană asigurată poate verifica pe site-ul CJAS Timiş daca i s-a tipărit cardul de sănătate.

Cardul naţional de sănătate se va utiliza în paralel cu actualul sistem de validare a serviciilor medicale, devenind obligatoriu începând cu data de 1 mai 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.