Rețea de proxeneți care „furniza” minore unor localuri din Timișoara și Viena,...

Rețea de proxeneți care „furniza” minore unor localuri din Timișoara și Viena, destructurată de polițiști. Cum procedau suspecții

1
DISTRIBUIȚI

 

politia generice mascati descinderi 01_resize

Mai mulți proxeneți care au „vândut” minore în localuri din Timișoara și Viena au fost prinși de polițiști. Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Timişoara, beneficiind de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au efectuat cinci percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în comiterea unor infracţiuni de trafic de persoane, proxenetism şi trafic de minori.

„Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, începând cu luna august 2013 şi până în prezent, 11 membri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 23 şi 49 de ani, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe tinere, printre care şi minore.


În fapt, victimele ar fi fost plasate în mai multe localuri de noapte, cu profil de striptease, atât din municipiul Timişoara, cât şi în cluburi de acelaşi profil din Viena – Austria. În majoritatea cazurilor, membrii grupării s-ar fi folosit de ameninţări şi violenţe pentru a menţine controlul asupra tinerelor, iar sumele de bani susceptibil de a proveni din practicarea prostituţiei le-ar fi revenit în totalitate. Tot în urma cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că, la sfârşitul anului 2013, trei dintre membrii grupării ar fi obţinut credite cu documente false, obţinute în numele unor persoane angajate fictiv, intrând, astfel, în posesia a 3.800 de euro”, au transmis oamenii legii prin intermediul ofițerului de presă.

Este vorba de șase victime, între care două minore.

Poliţiştii au pus în aplicare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri. În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi înşelăciune.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

  1. duceti-va pe constantin brancoveanu pe la b 43 don unde le punea pe minore ani in urmah sa jure in biserica ca nu il dadea la politie nu de sex ci de cocainah

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.