Soarta SPIONILOR turci, care i-au montat clandestin microfoane preşedintelui Erdogan, va fi...

Soarta SPIONILOR turci, care i-au montat clandestin microfoane preşedintelui Erdogan, va fi decisă astăzi. Ce anunţ controversat a făcut presa turcă

3
DISTRIBUIȚI

turci-main

Presa turcă anunță de vineri dimineața că cei doi polițiști acuzați de spionaj vor fi extrădați, în ciuda faptului că instanța supremă de la București nu s-a pronunțat încă.

Zavar Sedat și Usta Ilker au lucrat 17 ani în poliția turcă, și sunt acum acuzați că ar fi pus microfoane în biroul fostului premier turc Recep Erdogan, actualul preşedinte al ţării.


De teama unor represiuni, aceștia au fugit din Turcia, însă au fost prinși în luna februarie de autoritățile române și arestați preventiv.

zavar-ilker

Joi, la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a judecat contestația depusă de avocații celor doi polițiști turci acuzați că l-au spionat pe Erdogan, la decizia de extrădare luată, săptămâna trecută, la Curtea de Apel Timișoara. Procesul s-a încheiat târziu, pronunțarea fiind lăsată pentru vineri după-amiază.

Presa turcă favorabilă regimului, scrie că trupe speciale sunt deja în drum spre România pentru a-i prelua pe cei doi foști polițiști care vor fi extrădați.

3 COMENTARII

 1. Verdictul se dă astăzi!
  Să vedem ce atitudine ia Curtea de casaţie. Posibile două variante:
  – acceptarea doleanţelor sultanului de la Ankara şi apropierea României ca şii mentalitate de Turcia = adio Schengen, sau
  – respingerea cererilor Turciei, fiind vorba de un proces politic şi apropierea de comunitatea de valori a UE.
  Presupun că cei de la instanţa supremă a României sunt conştienţi de gravitatea deciziei pe care o vor lua.

 2. ICCJ
  Detalii soluţie: Respinge, ca nefondate, contestaţiile declarate de persoanele extrădabile Zavar Sedat şi Usta Ilker împotriva sentinţei penale nr. 45/PI din 21 martie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Timişoara – Secţia penală.

 3. Nu sunt constienti.Si nici nu ii intereseaza! Nu tin cont ca Erdogan se comporta ca si Hitler,iar oamenii aia s-au facut doar datoria.ii vor sacrifica si se vor spala pe maini ca Pilat din Pont!
  Deja in Turcia 3 colegi de ai lor au murit asa…intamplator…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.