VESTE BUNĂ Se reiau lucrările la strada Musicescu. Ce cuprinde proiectul de...

VESTE BUNĂ Se reiau lucrările la strada Musicescu. Ce cuprinde proiectul de modernizare a celei mai lungi străzi de pâmânt din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

lucrari ronat

Venirea primăvarii și stabilizarea temperaturilor de afară aduc vești bune pentru timișorenii care locuiesc în zone în care au fost deschise șantiere. Primarul Nicolae Robu a anunțat că au început lucrările la strada Musicescu, pe tronsonul situat înspre Calea Șagului.

„A venit vremea celei mai lungi străzi a orașului. Eu am fost pe acolo în ultima vreme. În două sâmbete s-a întâmplat asta, după vreo două zile ploioase. Sunt puține satele României unde se produce atâta mizerie cât avem pe strada Musicescu. Mă întreb cum au rezistat bieţii oameni cu o stradă așa atâţia ani. A durat mult până să dăm ordine de începere a lucrărilor pentru că au fost probleme cu rețeaua de gaz.


Sperăm să putem să ne defășurăm lucrările fără a intra în blocaje”, a declarat Robu.
Legat de detaliile tehnice ale lucrării edilul a mai adăugat și că „tronsonul de la Calea Martirilor până la strada Hebe are patru kilometri, iar lățimea drumului va fi de șase metri. Aici se vor amenaja trotuare și piste de bicicletă și un număr de locuri de parcare acolo unde lățimea străzii o permite. Din păcate, strada nu este prea lată și nu vom putea amenaja atâtea câte ne dorim”.

Lucrarea va fi executată de SDM, iar costurile de 6.2 milioane de lei vor fi suportate de la bugetul local. „Sectoarele supuse amenajării totalizează o lungime de 3.422 metri. Între Calea Urseni si strada Hebe – 3.207m, strada Musicescu 105-107-215m. Strada Musicescu este diferenţiată pe sectoare de structura rutieră: tronsoane asfaltate, tronsoane cu piatră spartă şi tronsoane din pamant şi se încadrează în categoria străzi de folosinţă locală, cu banda de circulaţie şi viteză de proiectare de 25 km/h, pe tronsonul cuprins între str. Ioachim Miloia si str. Hebe”, se arata într-un document emis de Primăria Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.