„Duelul“ muzicienilor timişoreni Sebastian Spanache şi Teodor Pop, desfăşurat joi seara la Ambasada le-a prilejuit spectatorilor o seară cât se poate de agreabilă, în care temele improvizate ale celor doi pianişti care fac parte din trupele Sebastian Spanache Trio şi JazzyBIT au reuşit să creeze bună dispoziţie la faţa locului. Departe de standarde şi aacorduri facile, reprezentaţia celor doi a fost o adevărată pledoarie pentru „sunetul muzicii“. Ideea acestui proiect axată în jurul improvizaţiei le permite muzicienilor să jongleze cu acorduri care pot fi încadrate în diverse stiluri, iar melomanii au parte de bunătăţuri pe bandă rulantă.
Desigur, marea majoritate a compoziţiilor se învârt în zona free jazz, dar paleta sonoră e completată şi cu sound-uri din aria space – music (de exemplu). Una din piesele interpretate la faţa locului a debutat cu un uşor aer de Vangelis, iar pe parcurs a devenit un soi de coloană sonoră a unui film care încă nu s-a turnat. Dincolo de toate, improvizaţiile celor doi timişoreni ating acele zone ale fiinţei umane care sunt răspunzătoare pentru creearea emoţiilor.
Recitalul celor doi timişoreni a emanat prin toţi porii săi bun gust, fiind unul din concertele acelea care nu conţin defel „brizbriz“-uri şi îţi aduc aminte că muzica e o artă.„Ideea proiectului este aceea să fii liber, să te foloseşti de libertatea muzicii. Tot ce am cântat a fost creat pe moment, improvizat. Noi nu repetăm deloc în formula asta, ne întâlnim la concert şi cântăm din prima. Ideea proiectului a fost asta de la început: improvizaţia. Astfel fiecare concert e unic, temele fiind create pe moment Vom duce proiectul mai departe şi la festivaluri de jazz, şi deja avem cereri pentru unele. Ne dorim să avem cât mai multe concerte şi cu acest proiect, pe lângă trio-urile noastre“, ne-a declarat Teodor Pop.